Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2009

Δεν είναι καθόλου εύκολο να εκφραστει κανείς όταν οι σκέψεις του μοιάζουν σαν όχλος σε διαμαρτυρία...όταν είναι μυριάδες και μπλέκονται κουβάρι γύρω από το μυαλό του... Κι όταν ακόμη προσπαθεί να το κάνει, νιώθει ότι βουλιάζει σ' έναν ωκεανό από απελπισία και οργή. Όλα πρέπει να ακουστούν. Όλα πρέπει να δουν το φως του ήλιου. Μα πότε μαζεύτηκαν τόσα πολλά; Για ποιο να πρωτομιλήσω; Οι τρόποι για να το κάνω είναι αραγε περισσότεροι από όσους βλέπω εγώ; Όποτε σκέφτηκα να μιλήσω λίγο πιο δυνατα κάτι μπήκε στο δρόμο μου προσπαθώντας να σπάσει τα φτερά μου. Κοιτούσα φαίνεται πολύ ψηλά... Δεν πρέπει όμως να μένουν άλλο μέσα μας οι σκέψεις...σαπίζουν ανεκμετάλλευτες και βρωμάνε. Κάποιος τρόπος θα υπάρχει...Χμμμ. Σκέφτομαι πως οι άνθρωποι μπορούν να εκφραστούν μέσα από στίχους. Είναι ένας από τους τρόπους που λέγαμε...Εγώ γράφω στίχους από τη 2α Λυκείου...Οι οποίοι, όμως, για να ακουστούν θα πρέπει κάποιος να ενδιαφερθεί γι' αυτούς. Αν θελήσω να εκδώσω την ποιητική μου συλλογή, ας πούμε, ποιος θα βρεθεί να την εκδώσει; Αν θελήσω να βάλω στους στίχους μουσική ποιος θα γράψει τη μουσική για μένα; Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί με το κομμάτι της μουσικής επένδυσης κι εκεί μπορεί να χρειαζόμουν βοήθεια. Το μόνο που θέλω να πω αναφερόμενη σε αυτό, είναι πως ξαφνικά μου ήρθε μια ιδέα. Μπορεί να είναι και τρελή αλλά οκ, μικρή είμαι ακόμη και δε γουστάρω να σκέφτομαι λογικά. Αν κάποιος από εσάς, μένει Θεσσαλονίκη και έχει εμπειρία από μουσική, αν έχει ακούσματα όπως Low Bap και θα ήθελε να δώσουμε μια ευκαιρία και στη δική μας φωνή, ας στείλει e-mail στην παραπάνω διεύθυνση. Ένα πράγμα έχω μάθει τόσα χρόνια. ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΤΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα