Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

Ουφ...

Τον τελευταίο καιρο είχαμε ένα ακόμη από τα πολλά μεμονωμένα περιστατικά, την ιστορία της Κωνσταντίνας Κουνεβα και πολλά άλλα εγκλήματα ή σκάνδαλα ή και τα δυο...το θέμα είναι, αύριο τι θα 'χουμε που θα καλύψει τα παλιά και θ' αρχίσει ο κόσμος να συζητάει και να απορεί γι' αυτό; Βαρέθηκα να σκιάζομαι για το τι καινούργιες θηριωδίες θα συναντήσω πάλι προβεβλημένες ακόμη πιο θηριωδώς από τα ΜΜΕ κάθε φορά που κρατάω την ανάσα μου κι αποφασίζω να ανοίξω την τηλεόραση την ώρα των ειδήσεων... Και η κυβέρνηση ανασχηματίστηκε. Αυτός που μας εκμεταλλευόταν από το παλιό του πόστο τώρα θα μας εκμεταλλεύεται από το καινούριο...παρηγορητικό, αλήθεια, να βλέπεις τα ανδρείκελα του πολιτικού προσκηνιου και παρασκηνίου να αλλάζουν τη σκυτάλη και να δοκιμάζουν τα υπουργεία σαν πουκάμισα μέχρι να αποφασίσουν σε ποιον ταιριάζει καλύτερα ποιο... Η παιδεία μαγειρεύεται ξανά και απλώς ελπίζουμε να μη γίνει η τροφή στο δείπνο των βρικολάκων. Λέτε άραγε να βγει κάτι καλό; Οι εξετάσεις, μέσα στο όλο σύστημα δε μου αρέσουν, το σύστημα το ίδιο δε μου αρέσει, η αξιοκρατία τους είναι η αναξιοκρατία μετονομασμένη... Για το θέμα παιδεία θα μιλήσω μια άλλη φορά γιατί είναι τεράστιο... Απλώς σκέφτομαι, στοχεύουν στη βελτίωση της κατάστασης (λέμε τώρα), ή να κάνουμε και πάλι την προσευχή μας; Βαρέθηκα. Και δε μ' αρέσει να βαριέμαι...δεν είναι δημιουργικό συναίσθημα, καθόλου. Πειράζει που βλέπω τα μεγάλια κεφάλια του κόσμου αυτού και χαίρομαι που έχω ένα μικρό αλλά περιεκτικό κεφάλι;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα