Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009THE CONTRAST:ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ
Πιστεύω στους εξωγηίνους...και να μην ήθελα να πιστέψω πώς θα μπορούσα άλλωστε όταν κυκλοφορούν αναμεσά μας...Όχι, δεν τρελάθηκα, ούτε μετέτρεψα το blog σε χώρο μεταφυσικών αναζητήσεων...Όμως εξωγηίνοι υπάρχουν και μάλιστα δεν είναι από τον Άρη. Μας ήρθαν από πολυ πιο μακριά...και λέγονται φασίστες. Πώς αλλιώς να μιλήσω γι' αυτή την ομάδα κόσμια; Προσπαθώ, όσο μπορώ, και κρατιέμαι...
Πώς είναι δυνατόν να πιστεύουν τόσο σθεναρά οτι έχουν δίκιο, κάποιοι οι οποιοί υποστηρίζουν την ανισότητα, προωθούν τη βια προς κάθετι διαφορετικό, είναι υπερ της λογοκρισίας και της αποσιώπησης, με κάθε τρόπο, απόψεων διαφορετικων απο τις δικές τους, δηλώνουν απροκάλυπτα ρατσιστές λες και το χρώμα κανει τον άνθρωπο και στο τέλος βγαίνουν κι από πάνω γιατί λέει εκείνοι τιμούν την πατρίδα; Θαρρείς και το να τιμάς την πατρίδα σου σημαίνει να θεωρείς κάθε άνθρωπο που έτυχε να γεννηθεί αλλού κατώτερό σου! Αλλα το αποκορύφωμα είναι πως παρολαυτά δηλώνουν πιο πιστοί στο Θεό από όλους τους υπόλοιπους...
Αυτό πάλι το τελευταίο, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς στο καλό προέκυψε; Ποιος τους είπε, δηλαδή, ότι ο οποιοσδήποτε Θεός, αλλά και πιο συγκεκριμένα του Χριστιανισμού, που υποτίθεται ότι πρεσβεύει την αγάπη και την ισότητα, ασχέτως που τώρα πια οι άνθρωποι έχουν κάνει τη θρησκεία και την πίστη σαν τα μούτρα τους, θα επικροτούσε τα αίσχη τους; Λέει πουθενά ο Θεός (για όσους υπάρχει με όποιον τρόπο υπάρχει) πως πρέπει να βιαιοπραγούμε σε καθετί διαφορετικό; Λέει πουθενά ο Θεός πως καθένας πέρα από τους ανθρώπους της φυλής μας είναι παρακατιανός ή κατώτερος; Θα συμφωνούσε ποτέ ο Θεός με τα τέρατα που ακούμε κατά καιρούς να λαμβάνουν χώρα από τους φασίστες; Από που κι ως που και πότε πήρε νόημα η φράση "η δεξιά του Κυρίου;". Ποιος Θεός, ξαναλέω, ευνοεί την πλουτοκρατία και τους ισχυρούς και αφήνει τους υπόλοιπους να πνιγούν; Ποιος Θεός ξεχωρίζει χρωματικά τους ανθρώπους; Ποιος Θεός; Ο δικός μας Θεός; Τότε γιατί να μη γίνει κανείς άθεος; Τότε γιατί να προτιμήσει να πιστεύει στο Θεό της αδικίας και όχι σε έννοιες όπως ισότητα, ελευθερία, σεβασμός κι άλλες τέτοιες άγνωστες λέξεις για τους φασίστες και το Θεό που δημιούργησαν; Οχι, δεν είναι αυτός ο Θεός. Και δεν μπορεί κανένα ανθρωποειδές τέρας της φύσης να τον οικειοποιείται για να δικαιολογήσει τις θηριωδίες του μισοανεπτυγμάνου του μυαλού. Δεν μπορεί κανένας φασίστας να μετατρέψει το Θεό όσων ακόμη πιστεύουν, σε ένα σαδιστικό τέρας που κάθετι πέρα από τον εαυτό του το περιφρονεί ή ακόμη χειρότερα το εξολοθρεύει. Όχι δε θα πέσω στην παγίδα όσων έκαναν την πίστη πλαστελίνη για τα άθλια συμφέροντά τους, να πιστέψω σε κάτι τόσο αφελές και ηλίθιο.
Η λέξη κλειδί που έφτασε να ενώνει το οτιδήποτε δεξιοφέρνει ή φασιστοφέρνει με τη θρησκεία είναι ο συντηρητισμός. Διότι είμαστε τόσο νοητικά καθυστερημένοι οι άνθρωποι κι ας έχουμε το λογικό για να κάνουμε φιγούρα στα ζώα, που δεν ξέρουμε καν να ερμηνεύσουμε δεδομένα και στεοιχειώδη πράγματα...Πιστεύουμε σαν υπνωτισμένοι οτιδήποτε τραγικό και γελοίο μας πούνε, μόνο και μόνο επείδη αυτό προήλθε π.χ από το στόμα ενός ιερέα. Πόσοι είναι οι ιερείς που έχουν ονομάσει αμαρτία κάθετι που δεν έχουν την ικανότητα να ερμηνεύσουν, ή που δεν τους συμφέρει να το κάνουν και τα πλήθη μασάνε αδιαμαρτύρητα το σανό της κοροιδίας χωρίς καν να βάλουν στον κόπο το δικό τους μυαλό να σκεφτεί; Πόσοι και πόσοι αιώνες δεν πέρασαν διαδίδοντας, με τις δικές του παραλλαγές ο κάθε αιώνας, ανάλογα με το ποιοι τον αντιπροσώπευαν, τη θρησκεία, παραδίδοντάς την μπορεί και αγνώριστη σ' εμας; Εδώ ένα γεγονός που μεταφέρεται από έναν άνθρωπο σε άλλον μέσα σε μια παρέα και μπορεί να φτάσει στ' αυτιά του τελευταίου φορτωμένο με τις "σάλτσες" και τις απόψεις όσων το έμαθαν πριν από αυτόν και θέλει κανείς να με πείσει πως δε συνέβει αυτό στη θρησκεία στη διάρκεια τόσων και τόσων αιώνων, διαμέσω τόσον και τόσον ανθρώπων; Κι εμείς αντί να ξεστραβωθούμε και να το ψάξουμε λίγο, συνεχίζουμε να την παραποιούμε και να κοροιδευόμαστε μεταξύ μας.
Δεν πιστεύω στο Θεό διαμέσω των ανθρώπων...Δεν πιστεύω σε κανέναν παπά... Και στην ομάδα τους αν τύχει και υπάρχει κανένας φωτισμένος δε θα είναι επειδή πρόκειται για ιερέα. Θα είναι τόσο τυχαίο όσο και το να βρεις φωτισμένο ανθρωπο στο σύνολο της κοινωνίας. Το κακό είναι ότι πιστεύει η πλειοψηφία γι' αυτό και το "πίστευε και μη, ερεύνα" έγινε "πίστευε, και μη ερεύνα"...Γι' αυτό και βρήκε πρόσφορο έδαφος η δεξιά και ο φασισμός να ταυτιστούν με την εκκλησία (και τώρα που το γράφω δεν μπορω να το διανοηθώ) και να ορίσουν τους δικούς τους νόμους. Γι' αυτό κάποιος άθεος πολλές φορές, χωρίς να το ξέρει, υποστηρίζει ιδέες πιο χριστιανικές (όπως θα έπρεπε να είναι) από τους ίδιους τους Χριστιανούς (βλ. ξανα ισότητα, ελευθερία κλπ) που όταν τους ακούω πια να μιλάνε θέλω για ακόμη μια φορά να φωνάξω: ΕΙΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ (επιεικώς) ΡΕΕΕΕ!!!!!
Όλα ανθρώπινα είναι. Όλα ανθρώπων έργα... Και εις το όνομα του κυρίου φασίστες και δεξιοί του κόσμου τούτου, ενωθείτε ξανά και βιάστε την πίστη μας. Και ο Θεός, αν υπάρχει, μάλλον κι εκείνος απορεί με την κατάντια μας...τουλάχιστον όπως εγώ τον φαντάζομαι...

3 σχόλια:

mnisikakos είπε...

είδα την ανάρτησή σου ή μέρος αυτής, δεν ξέρω ακριβώς, στο blog του artistz και μου άρεσε παρα πολύ διότι συμφωνούσα σχεδόν σε όλα...τώρα εδώ δε ξέρω τι σχέση έχει ο θεός με όλα αυτά..νομίζω πως δεν είναι κτήμα ούτε των ακροδεξιών, ούτε των δεξιών,ούτε των αριστερών (αν και διαφωνώ με αυτές τις ταμπέλες που δε ξέρω πια αν έχουν νόημα). νομίζω πως ο θεός είναι αυτό που έχει στην ψυχή του ο κάθε άνθρωπος..μόλις κάνεις την καλή την πράξη που λενε, θα δείς στα μάτια του άλλου τι θα πει θεός..τώρα για τον φασισμό..πιστεύς ότι ο φασισμός είναι παντού όχι μόνο στην πολιτική...όταν πχ θέλων να κάνω μάθημα στη σχολή και ξαφνικά την κλείνουν πως λεγεται αυτό ? (φασισμός).όταν ανοίγω την τιβι και βλέπω σε όλα τα κανάλια την πετρούλα πω λέγεται αυτό? (φασισμός). και πάει λέγοντας...επίσης όταν μου παίρνουν το ταξί και αυτό ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ!

Artistz είπε...

O Φασισμός πηγάζει απο μέσα μας..ολοι κατά δυναμη έχουμε το φασισμό μέσα μας..Ολοι αν θελαμε θα επιβαλαμε με τον οποιδηποτε τροπο τις αποψεις μας..
Αλλο υπάρχουν και ανθρωποι που αυτο δε το γουσταρουν,που η ψυχη τους ειναι τετοια που δε χρειαζετει ουτε να επιβληθει στον αλλον,ουτε να χειροδοκισει τον αλλον,ουτε να γινει ρατσιστης με συνανθρωπους του..που η καρδια του αναζητά κατι πολυ διαφορετικο απο αυτό που πρεσβευουν ολοι αυτοι..αυτοι ναι βλεπουν το θεο καθε μερα στα ματια των άλλων..αυτοι ναι δεν ειναι φασιστες,αλλα ουτε δημοκρατες..ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ..και ανθρωποι την σημερον ημέρα δεν υπάρχουν πολλοι..Αυτο παλευουμε ολοι μας,και εσυ ελλη,και εσυ mnisikakos,και εγω και αλλα παιδια..να ειμαστε ανθρωποι!

logos_en_drasei είπε...

Συμφωνω απόλυτα και με τους δυο. Και αν αναλυσουμε την εννοια του φασισμου ως τροπου συμπεριφορας ειναι σιγουρο πως όντως τον συνανταμε παντου γυρω μας απο τα πιο μικρα ως τα πιο μεγαλα και μαλιστα μπορει ακομη κι εμεις οι ιδιοι να φερομαστε φασιστικα καποιες φορες αθελα μας. Στο συγκεκριμενο κειμενο αναφερομαι στους, ας μου επιτραπει η εκφραση, "δηλωμενους" φασιστες και μαλιστα σε συσχετισμο με το θεμα πιστη μονο και μονο επειδη ειχα εκεινη τη μερα καποια ερεθισματα σχετικα με το συγκεκριμενο θέμα κι ετσι το κειμενο μου ειχε κι ενα πολυ συγκεκριμενο περιεχομενο. Σιγουρα ειναι ενα απειροελαχιστο κομματακι του ολου, ομως σιγα σιγα, γι αυτο δημιουργησα εξαλλου και το ιστολογιο, θα ξετυλιχτουν όλες οι σκεψεις μας στο μεγαλυτερο βαθμο που μπορει αυτο να γινει...

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα