Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009


ΣΟΒΑΡΑ;;;;

Επειδή εκ φύσεως είμαι λίγο αφελής, έρχομαι αρκετά καθυστερημένα να ρωτήσω με τα μάτια γουρλωμένα από την έκπληξη: Σοβαρά;! Καταστρέφει πάρκο;; Ο λόγος φυσικά για τον κ. Ν. Κακλαμάνη που εδώ και καιρό όπως όλοι ξέρουμε έχει βαλθεί να φέρει εις πέρας το λυπηρό χρέος της ευθανασίας των τελευταίων πόρων πρασίνου στην πρωτεύουσα μιας και δεν αντέχουν τα καημένα τα δεντράκια στην Αθήνα... Ετσι ο γένναιος αυτος ανθρωπος πήρε την ηρωική και δύσκολη αποφαση, και κόντρα σε όλους εμάς που τον λιθοβολούμε αλύπητα και άδικα ανέλαβε την ευθύνη να σώσει τα βασανισμένα αυτα δεντράκια από έναν αργό θάνατο... Παρόλαυτα εγώ το βιολί μου: Εκτός από αφελής παρατηρώ κάτι τέτοιες στιγμές πως εμφανίζω και ψίγματα χαζομαρας κι έτσι εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω... Μα σοβαρά...Κόβει τα δέντρα;;; Σόβαρα τώρα! Λοιπόν, τελικά δεν πρέπει να φταίει ούτε η αφέλεια μου, ούτε τα ψίγματα χαζομάρας... Κάποιος καταστρέφει πάρκα και κόβει δέντρα στην Αθήνα για να κάνει πάρκινγκ... Κι εκείνος βολεύεται να πιστεύει πως είμαστε αφελής και χαζοί... Οπότε από τη στιγμή που εγώ γουρλώνω τα μάτια και σαν παιδί που του μιλάνε για δράκους και μάγισσες ρωτάω τρομαγμένα: "Σοβαρα;;;; Κόβει τα δέντρα;;;;" με έκφραση που φανερώνει πως έχω μείνει άναυδη, μάλλον είμαι από τους έξυπνους, απελπισμένους, αηδιασμένους και οργισμένους της υπόθεσης. Όσο για την έκπληξή μου δεν οφείλεται στο ότι δεν το περίμενα... Υπάρχει άραγε τίποτε που να μπορεί κανείς να αποκλείσει όταν μπερδεύονται κυβερνητικοί παράγοντες, από δημάρχους μεχρι πρωθυπουργούς; Η εκπληξή μου οφείλεται στο ότι αυτό που συμβαίνει από μόνο του... όπως και να το κάνουμε δε συνηθίζεται με τίποτε... Σοβαρά...κόβει δέντρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα