Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009


Σε πλήρη αλλαγή του συστήματος κινητής τηλεφωνίας από τον Ιούλιο προχωρά η κυβέρνηση με νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Τα 13.500.000 ανώνυμα καρτοκινητά που υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας θα πάψουν να υφίστανται με το σημερινό καθεστώς, καθώς όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, απαιτείται ο περιορισμός της μεγάλης εγκληματικότητας και η προστασία πολιτών από εκβισμούς, απειλές και φάρσες.
Πλέον, η κάρτα θα είναι μία και μοναδική και θα πωλείται μαζί με το κινητό, ύστερα από επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Οι χρήστες θα μπορούν ακόμα να αγοράζουν χρόνο ομιλίας με 5, 10 ή 20 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι η κάρτα έχει αγοραστεί από σημεία πώλησης και έχουν δοθεί τα πλήρη στοιχεία τους. Κάθε κάρτα θα έχει έναν κωδικό που θα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο πρόσωπο, τα στοιχεία του οποίου θα μπορεί να διαθέσει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στις διωκτικές αρχές με εισαγγελική απόφαση ανά πάσα στιγμή.

Από τα συνολικά 13.500.000 καρτοκινητά που υπάρχουν σήμερα, τα 7.000.000 είναι ενεργά σε μόνιμη βάση. Μετά την ψήφιση του νόμου προβλέπεται ένα διάστημα προσαρμογής. Όταν παρέλθει το εν λόγω διάστημα, οι συνδέσεις καρτοκινητών θα διακοπούν αν οι χρήστες δεν προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση.

Με εντολή του πρωθυπουργού, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευρ. Στυλιανίδης, συνομίλησε με τους αρμόδιους στην Κομισόν, καθώς και με τους ευρωπαίους συναδέλφους του, για τις μεθόδους που εφαρμόζουν για τον εντοπισμό των ιχνών τρομοκρατικών οργανώσεων, απαγωγέων και κοινών εγκληματιών που χρησιμοποιούν καρτοκινητά για τις συνεννοήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και πρόκειται να έρθει στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής μετά τις εκλογές. Οι αντιδράσεις, ωστόσο, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων αναμένεται να είναι έντονες και να διατυπωθούν και στη Βουλή. Σύμφωνα με βουλευτές, ενδέχεται να μην καταφέρει να περάσει το νομοσχέδιο από το θερινό τμήμα και να αναγκαστεί να πάει για την Ολομέλεια του φθινοπώρου.

Η κυβέρνηση, από την άλλη, υποστηρίζει ότι ο νέος νόμος είναι σαφής, ξεκάθαρος και απόλυτα προσαρμοσμένος με το καθεστώς που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Έντονες αναμένεται να είναι και οι αντιδράσεις των εταιρειών, οι οποίες προβάλλουν ως επιχείρημα ότι το νέο μέτρο δεν πρόκειται να λύσει το θέμα της ασφάλειας, αντίθετα, θα ενισχύσει τη μαύρη αγορά των καρτοκινητών, τα οποία θα προέρχονται πλέον από άλλες χώρες όπου πωλούνται ελεύθερα, όπως συμβαίνει και σήμερα με την Ελλάδα. Επιπλέον, οι μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά, θα αναγκάζονται να προμηθεύονται τα καρτοκινητά από τη μαύρη αγορά. Τέλος, η νέα ρύθμιση σημαίνει πλήρη αλλαγή του τρόπου λειτουργίας τους και αναδιάταξη των δικτύων πώλησης, διαδικασία χρονοβόρα και ιδιαίτερα ακριβή. «Το κόστος γι’ αυτή την αλλαγή θα είναι μεγάλο και οι εταιρείες δεν είναι διατεθειμένες να το πληρώσουν», δηλώνει εκπρόσωπος εταιρείας.

Πηγή: «Τα Νέα»

Από: TVXS.gr


Το δικό μου σχόλιο πάνω σε αυτήν την είδηση θα περιοριστει στο να σας παραπέμψει σε μια παλιότερη δημοσίευση: Βλ. Μαυρη επετειος...

1 σχόλιο:

panos είπε...

Ακόμα αυτό με την ασφάλεια και τον πόλεμο της τρομοκρατίας πιάνει??Δεν μπορούν να βρούν κάτι πιο πρωτότυπο? :p

Από εδώ και πέρα θα επικοινωνούμε με καπνό!!!

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα