Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009"ΓΥΡΙΖΩ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"...{Η ΠΑΛΕΥΩ ΓΙ' ΑΥΤΟ(;)}

2 σχόλια:

panos είπε...

Ανάλογα την ψυχική δύναμη του καθενός..το να γυρίσουμε απλά την πλάτη μας στο μέλλον είναι το εύκολο κομμάτι της υπόθεσης..
Το επόμενο βήμα είναι να το αλλάξουμε,το οποίο είναι και το δύσκολο κομμάτι!Γρήγορα οι περισσότεροι απογοητευόμαστε καθώς κακά τα ψέματα οι επιτυχίες είναι πολύ λίγες εώς και μηδαμινές..το σύστημα είναι έτσι στημένο που να μπορεί να αντέχει τέτοιου είδους επιθέσεις και κυρίως να τις κρατάει μακριά από τον κόσμο(βλ. τηλεοράσεις!Ποιοι μιλάνε στις τηλεοράσεις?Για τι θέματα μιλάνε?Ποιους εξυπηρετούν?)!Μέχρι ενός σημείου φυσικά!π.χ το δεκέμβρη που είχε ξεσπάσει τόσος πολύς κόσμος..όμως τα μμε που αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους μηχανισμούς του συστήματος αυτό που έκανε ήταν να λέει για τις ζημιές και για 500 άτομα που κάνουν όλα αυτά!(δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβουμε ότι ο κόσμος ήταν πολλές χιλιάδες!Πρωι-μεσημέρι-βράδυ γινόντουσαν παντού πορείες και παντού είχε τρελό κόσμο!Και είναι προφανές ότι δεν γίνεται παντού και όλες τις ώρες να είναι οι ίδιοι..άρα νούμερα τις τάξεως των 500-5000-10000 δεν υφίστανται!)Πιο πολύ τους ένοιαξε το δέντρο..Και ποιους βλέπαμε στα παράθυρα?Τους γνωστούς δεξιούς ξερόλες..Νόμος και τάξη κύριοι!
Επομένως αφού απογοητευόμαστε είτε απλά συμβιβαζόμαστε είτε διαφωνούμε αλλά δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω οπότε και πάλι..συμβιβαζόμαστε!
Αν ο κόσμος έβλεπε ελπίδα τότε ίσως να άλλαζε κάτι!Αλλά όπως είπα δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια δύναμη!Πάντα σε όλες τις επαναστάσεις οι περισσότεροι έλεγαν τους επαναστάτες τρελούς και μη ρεαλιστές!
Σήμερα που είμαστε όλοι βουτηγμένοι μες τα σκατά ως το κεφάλι είναι "επείγον" ο κόσμος να αναλάβει δράση!Καλή και η "ήσυχη" ζωή αλλά δεν έκανε κανένα καλό...
Η ιστορία γράφεται στους δρόμους!

αναρχόβλαχος είπε...

γυριζω ρις πλατες μου στο μελλον,για να το κρατησω ορθιο..

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα