Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009
Sofianopoulos Panayiotis (απο facebook, ομαδα Logos_en_drasei):
Λόγω επαγγέλματος, παρατηρώ εφημερίδες από το Internet. Χθες διάβασα στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (δεν είμαι κολλημένος, μπορώ να τις διαβάζω όλες ακόμα και αν διαφωνώ με την επικρατούσα γραμμή τους): "Στην φυλακή τυφλός για χρέος χιλίων ευρώ στο ΙΚΑ. Σε εποχή που τα σκάνδαλα με τις αρπαχτές των δις τρέχουν α λα Γκραν Πρι, ενώ φεύγουν στο Εξωτερικό τα διάφορα κοράκια ανενόχλητα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τυφλός! Πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι. Δηλώνει ότι χρωστούσε στο ΙΚΑ περίπου 1.000 Ευρώ. Το όνομά του: Αγγελικάκης Νικόλαος του Στεφάνου. Νοσηλεύεται με συνοδό άλλο Κρατούμενο στο Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού. Και όλα αυτά σε Εποχή που ρέουν τα σκάνδαλα, οι αρπαχτές, οι "αποδράσεις" στο Εξωτερικό, τα ποικίλα αλλά σκάνδαλα των δις και όλα όσα βασανίζουν στον Τόπο".
Και σήμερα διαβάζω επίσης στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Φυλακών Κορυδαλλού ο "Άγιος Παύλος", χθες... Πέθανε ο τυφλός οφειλέτης του ΙΚΑ". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σύμφωνα με τους Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς κανόνες μεταχείρισης των κρατουμένων (απόφαση ΟΗΕ 1955, Απόφαση Υπουργών Συμβουλίου της Ευρώπης 1987) οι γιατροί του νοσοκομείου κρατουμένων είχαν υποχρέωση να συντάξουν έκθεση - γνωμάτευση όπου να διαβεβαίωναν ότι η κράτησή του θα είχε δυσμενείς ή μη επιπτώσεις στην υγεία του.
Οι κανόνες αυτοί που είχαν υπερνομοθετική ισχύ σύμφωνα με το άρθρο 28 του Συντάγματος δεν τηρήθηκαν, διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, ούτε το Υπουργείο Δικαιοσύνης ούτε οι Εισαγγελείς που εποπτεύουν τις φυλακές έχουν ενημερώσει τους γιατρούς του Νοσοκομείου για την συγκεκριμένη υποχρέωσή τους, αφήνοντας όλους τους ασθενείς του νοσοκομείου στην μοίρα τους".
Τι να πω και τι να σχολιάσω??? Εγώ είμαι της άποψης ότι αυτό το κράτος που σκοτώνει τους πολίτες του (θυμηθείτε και τον μαθητή) για ψήλου πήδημα, όταν οι κυβερνώντες (με την ευρύτερη έννοια, περιλαμβάνω και την αντιπολίτευση) κλέβουν ασυστόλως, ε! αυτό το κράτος πρέπει να εξαφανιστεί, με κάθε τρόπο! Το κράτος αυτό (με την ευρύτερη έννοια), πρέπει να ανατραπεί. Και ένας τρόπος ανατροπής και μάλιστα ειρηνικός, είναι η ψήφος μας... αλλά θέλει πραγματικά συλλογική δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα