Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2009

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ:
Sofianopoulos Panayiotis: Διαβάζω στην ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κρύβουν οι πολιτικοί τα πραγματικά περιουσιακά τους στοιχεία. Χρόνια πλέον το δούλεμα που ‘τρώει’ ο λαός απ’τους πολιτικούς, που φροντίζουν να αναπαράγουν κάθε χρόνο τον ίδιο ψευτοκαβγά για το αν τεκμηριώνονται και πώς τα ‘πόθεν έσχες’, όταν ο κόσμος έχει καταλάβει πλέον ότι 9 στους 10 μπήκαν στην πολιτική χωρίς να είναι ιδιαίτερα πλούσιοι και έγιναν εκατομμυριούχοι σε μια κοινοβουλευτική θητεία".
Panos Gogos: "9 στους 10 μπήκαν στην πολιτική χωρίς να είναι ιδιαίτερα πλούσιοι και έγιναν εκατομμυριούχοι σε μια κοινοβουλευτική θητεία"..Σσσσσσσσσσσ θα μας ακούσουν!!!Δεν νομίζω να έχει καταλάβει ή μάλλον για να είμαι πιο σωστός μάλλον ξεχνάει πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα..
..........................................................................................................................................................................
Ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους, χιλιάδες άλλοι "δέχονται" μειώσεις μισθών/περισσότερες ώρες εργασίας, άνθρωποι πεινάνε και πεθαίνουν καθημερινά από γελεία πράγματα να τι κάνουν τα λεφτά οι τράπεζες..http://www.foreignpress-gr.com/2009/07/bonus.html
Sofianopoulos Panayiotis: Μπράβο Πάνο που το είδες και το ανάρτησες!
...........................................................................................................................................................................
Εννέα γιγαντιαίες τράπεζες που με την επικίνδυνη συμπεριφορά τους κλυδώνισαν την αμερικάνικη οικονομία, πλήρωσαν $33 δισ. Σε bonus για το 2008, παρά το γεγονός ότι οι φορολογούμενοι τις κράτησαν ζωντανές με το σχέδιο ενίσχυσης των $175 δισ.!!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ – ΑΙΣΧΟΣ !!!http://www.nydailynews.com/money/2009/07/30/2009-07-30_ny_ag_andrew_cuomo_details_how_much_tarp_recipients_like_citigroup_merrill_lynch.html
...........................................................................................................................................................................
Ψηφίστε και δηλώστε την ΔΙΑ-μαρτυρία σας για την λογοκρισία στο video του κ. Γαβρά, με την ιστορία του Παρθενώνα, που δείχνει τις καταστροφές στον ναό από χριστιανούς καλόγερους! Vote and Protest against censorship in video of mr Gavras, with the story of the Parthenon, showing the destruction of temple's parts from christian monks in early christian ages!http://www.petitiononline.com/GavrVid/petition.html
.............................................................................................................................................................................
Διαβάζω στην ΑΥΓΗ ότι "τους 53 φθάνουν οι εργαζόμενοι, Έλληνες και ξένοι, που πλήρωσαν με τη ζωή τους την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας και την πίεση για υπεραπασχόληση". 53 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ. Ποιος φταίει??? Κανείς? Η κακιά η ώρα?... ή μήπως οι εργοδότες που ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους? και το κράτος που τους σιγοντάρει με την έλλειψη ελέγχου, καθώς οι επιχειρηματίες είναι οι χρηματοδότες των πολιτικών? Και τα ΜΜΕ "αγρόν αγόραζαν" αφού ασχολούνται με την Μύκονο και τα string (π.χ. STAR) και τους gay (π.χ. ΑΔΕΣΜ. ΤΥΠΟΣ).

Panos Gogos
:Ας πρόσεχαν μωρέ..!Και στο κάτω κάτω μόνο για 53 άτομα μιλάμε!!! :pΧωρίς να ξέρω τίποτα για το βίντεο(δεν το έχω δει καν) υπάρχει και ο αντίλογος..(http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1064402)
....
Βέβαια να πω πως άσχετα με το συγκεκριμένο περιστατικό σίγουρα έχουν γίνει αλλοιώσεις/καταστροφές(εννοώ γενικά και όχι μόνο στην ακρόπολη) και συμφωνώ στο πρώτο ποστ στα σημεία που αναφέρει τη στάση της εκκλησίας σε πολέμους και κυρίως στα οικονομικά θέματα(για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ -αφορολόγητη- περουσία της, για τα λεφτά που παίρνουν οι παπάδες από το κράτος επομένως από τους φορολογούμενους κτλ. )!
Προσοχή άλλο χριστιανισμός και άλλο εκκλησία..εγω διαχωρίζω αυτούς τους όρους..για αποφυγή παρεξηγήσεων!!!

Γιαννης Βεργος
: Άλλο Χριστιανισμός και άλλο Χριστός όμως φίλε. ;) με καλή πρόθεση το λέω. Όσο για τη λογοκρισία του βίντεο ο κ. Σαμαράς ήταν ο πρωτοστάτης - καθώς και διάφοροι γνωστοί αρχαιολόγοι. Τί λόγο είχανε αυτοί?Στην Ελλάδα που ζούμε, μάθαμε ποιός κυβερνάει και που πηγαίνουν οι φόροι. Η εκκλησία καταντάει να γίνει νταβατζής μιας χώρας, τη στιγμή που ολόκληρος νομός της ελλάδος, αναφέρομαι στο Άγιο Όρος ανήκει σε ένα βατικανό, ένα κράτος εν κράτει.
Όσο για τη διεύθυνση όπου μπορεί ο καθένας να διαμαρτυρηθεί έχουν καταχωρηθεί μέχρι στιγμής 16 άτομα/ http://www.petitiononline.com/GavrVid/petition.htmlΠροσπάθησα να υποβάλλω επώνυμη διαμαρτυρία και μου έβγαλε ένα μήνυμα λέγοντας "Email not valid".. Ε, τι άλλο να πω.

Sofianopoulos Panayiotis: Καλημέρα παιδιά. Σε σχέση με το βίντεο του Γαβρά και τον Παρθενώνα, είδα τον αντίλογο στο Indimedia αλλά θα πω το εξής: ακόμα και αν δεν γκρεμίστηκε το συγκεκριμένο άγαλμα, αμφιβάλλει κανείς ότι θα υλοποιήθηκαν σημαντικές καταστροφές στον ναό? και μάλιστα οι πρώτες στην χρονική σειρά των καταστροφών που επακολούθησαν? Πως γίνεται να δημιουργήθηκε χριστιανικός ναός εντός του Παρθενώνος με τρούλο που ήταν ψηλότερος από την σκεπή του Παρθενώνα, αν δεν γκρέμισαν σημαντικά μέρη του? Είναι αδύνατον.
Πως γίνεται στα πρώτα χρόνια που επικρατεί ο χριστιανισμός και αυτό δεν έγινε ήπια και ομαλά (θυμηθείτε τους Κώδικες - Διατάγματα του Θεοδώσιου και Ιουστιανού που με απαγορεύσεις έκελισαν ναοί, μέχρι και φιλοσοφικές σχολές δηλ. κάτι σαν τα σημερινά πανεπιστήμια) όπως μας κάνουν σήμερα πλύση εγκεφάλου το ιερατείο, να μην αντικατέστησαν με τον Σταυρό (χριστιανικό σύμβολο) τα σύμβολα της προηγούμενης θρησκείας. Με τον ίδιο τρόπο που σας περιγράφω...
... και οι μουσουλμάνοι όταν κατακτούσαν χριστιανικούς χώρους (π.χ. Αγία Σοφία στην Κων/πολη) έβαζαν το μουσουλμανικό σύμβολο (Ημισέληνο), αντικαθιστώντας τον Σταυρό (που τον έβγαζαν). Απλή λογική είναι. Η νέα θρησκεία που επικρατεί, δεν έχει και τις αγνότερες των διαθέσεων επί της θρησκείας που για διάφορους λόγους θα βρεθεί σε μειονεκτικότερη θέση.

Panos Gogos: Δεν είπε κανείς ότι δεν έχουν γίνει καταστροφές..Δεν πρόκειται να υπερασπιστώ τέτοιους τυπάκους και τέτοιες "αξίες"..
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=53957&cid=4

Γιάννης Βέργος
Νομίζω ότι πάνω κάτω το ίδιο λέμε περί εκκλησίας και "χριστιανισμού"!!
Για μένα θέμα θρησκείες(στην προκειμένη περίπτωση εκκλησία)= επιχείρηση(από τις μεγαλύτερες..), μέσο χειραγώγησης μαζών..

Sofianopoulos Panayiotis: Από το link που έδωσες Πάνο: "...στο τέλος της πανηγυρικής λειτουργίας εμφανίσθηκαν βιβλιαράκια προς πώληση όχι μόνο για τον Όσιο Δαυίδ, αλλά και για την ζωή του ιδίου του μοναχού, η τιμή τους... 7€ το καθένα".
Τζάμπα δηλαδή.... Σηκωθείτε τώρα! από καρέκλες, καναπέδες, κρεβάτια, ντιβάνια, ανάκλιντρα και τρέξτε να τα αγοράσετε!!!
χαχαααχαχαχα :))

Panos Gogos: Ε όχι παίζουμε!!Εννοείτε τρέξτε να το πάρετε!!χαχαχαχα!
(πάλιωσε η πορσε και πρέπει να πάρει άλλη!!!χαχαχα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα