Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

10ημερη φυλάκιση επειδή διαμαρτυρήθηκε για τον ξυλοδαρμό μετανάστη από αστυνομικούς. (αναρτηθηκε απο τον Panos Vrwmiarhs στην ομαδα του facebook logos_en_drasei)

Ένοχος κατά πλειοψηφία κρίθηκε ο Δημήτρης Παρσάνογλου, ο οποίος είχε συλληφθεί επειδή διαμαρτυρήθηκε για τον ξυλοδαρμό μετανάστη από αστυνομικούς. Στον κ. Παρσάνογλου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 ημερών, κάτι που δεν τον ικανοποιεί, δι...ότι, όπως δηλώνει ο ίδιος στο tvxs, δεν διέπραξε αδίκημα, αλλά εκτέλεσε μια υποχρέωσή του ως πολίτης.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή φυλάκισης 10 ημερών λόγω έντιμου πρότερου βίου και «επειδή οι μάρτυρες υπεράσπισης που κλήθηκαν στη δίκη μίλησαν για την ενασχόληση του ίδιου με τα κοινωνικά και μεταναστευτικά ζητήματα και προσκομίστηκαν και έγγραφα με δελτία Τύπου, ανακοινώσεις υποστήριξης προς το πρόσωπό του από την Ελλάδα και το εξωτερικό». Ο κ. Παρσάνογλου κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία, καθώς η μία δικαστής τον έκρινε αθώο. Στην απόφαση ασκήθηκε έφεση.

Σχετικά με το Νιγηριανό μετανάστη, ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή 4 και 6... Διαβάστε περισσότερα μηνών φυλάκισης για την κατηγορία της εξύβρισης και μετατροπή της κατηγορίας της αντίστασης σε απείθεια.

«Στην απολογία μου, το επιχείρημα ήταν ότι δεν έπραξα κάποιο αδίκημα, δεν νιώθω ότι διέπραξα, αλλά εκτέλεσα μια υποχρέωσή μου ως πολίτης εφόσον βρέθηκα μπροστά σε μια σκηνή αναίτιας βίας. Ακόμα και το γεγονός ότι η ποινή που προτάθηκε ήταν πολύ χαμηλή, δεν μας ικανοποιεί. Δεν θεωρούμε ότι είμαστε ένοχοι για κάτι», τονίζει ο κ. Παρσάνογλου.

Το συμβάν που οδήγησε στο κρατητήριο τον κ. Δημήτρη Παρσάνογλου και τον Αφρικανό μετανάστη έλαβε χώρα το Σάββατο 17/10 στις 7... Διαβάστε περισσότερα και μισή το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους, στην Ομόνοια. Ένας άντρας, ντυμένος με πολιτικά ήρθε σε συμπλοκή με έναν Αφρικανό μετανάστη παρουσία αρκετού κόσμου που αντιλήφθηκε το συμβάν. Στη συνέχεια δύο ένστολοι ακινητοποίησαν το μετανάστη, χτυπώντας τον και ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Ο κ. Παρσάνογλου περνούσε από το σημείο, όταν υπέπεσε στην αντίληψή του το τι διαδραματιζόταν. Ο ίδιος παρενέβη, ζητώντας από τους αστυνομικούς να σταματήσουν να χτυπούν το μετανάστη αφού τον είχαν ήδη ακινητοποιήσει. Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο αστυνομικοί να συλλάβουν και τον ίδιο για εξύβριση (τους αποκαλεσε μπατσους) και αντίσταση κατά της αρχής, παρότι ο ίδιος ανέφερε επανειλημμένα ότι δεν έχει την πρόθεση να φέρει αντίσταση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Δημήτρης Παρσάνογλου είναι καθηγητής κοινωνιολόγος, σε θέματα μετανάστευσης, ερευνητής του Παντείου, ενώ έχει πραγματοποιήσει αρκετές μελέτες για το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η παραπάνω υπόθεση απασχόλησε και τα διεθνή μέσα, ενώ υπήρξε και διεθνής κινητοποίηση για την αθώωσή του. Μάλιστα, έχει οργανωθεί διεθνής υπογραφή συλλογών για τον ίδιο σκοπό. Με τη σχετική αίτηση, οι υπογράφοντες ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση «να σταματήσει τη βία κατά των μεταναστών και των ακτιβιστών, να σταματήσουν οι επιχειρήσεις σκούπα και οι αυθαίρετες απελάσεις μεταναστών, καθώς και οι αυθαίρετες συλλήψεις και φυλακίσεις ακτιβιστών όλων των εθνικοτήτων». Μέχρι στιγμής, συνολικά 1087 άτομα έχουν υπογράψει την αίτηση.

Διεθνής συλλογή υπογραφών για την αθώωση του κ. Παρσάνογλου...
http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?nomadic1

Πηγή www.tvxs.gr
http://www.tvxs.gr/v24768

Θα ποστάρω μερικά ακόμη..
http://www.tvxs.gr/v24645/2/1
Το 2ο και κυρίως το 5ο σχόλιο στην δεύτερη σελίδα είναι πολύ ενδιαφέρον!
Και αυτό το άρθρο
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=96736
Panos Vrwmiarhs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα