Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010


Το "φτωχό" πλην... άτιμο ράσο!

Stephanos Mytilineos Α: Διαβάζοντας τη συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου στην εφημερίδα REALnews, ομολογώ ότι χαμογέλασα. Και χαμογέλασα, γιατί απλούστατα επιβεβαιώθηκα: η Εκκλησία για μια ακόμη φορά δεν έκανε την έκπληξη, αφού -δια στόματος του Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος- θεωρεί τη φορολόγησή της "αντισυνταγματική και ανήθικη" και προτίθεται να προσφύγει "στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να την πολεμήσει".
Τα επιχειρήματα των δεσποτάδων παιδαριώδη και ανήθικα, προκλητικά και εξοργιστικά. Λέει ο Ιερωνύμος στο δημοσιογράφο Σωτήρη Σταθόπουλο:
"Έρχεται τώρα, το κράτος και λέει: "Δεν ξέρω τι έσοδα έχεις, εγώ θέλω το 20% από αυτά που εισπράττεις". Αυτό είναι αντισυνταγματικό. Και πολεμιέται τόσο στα ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Είναι όμως και ανήθικο. Πώς θα πας να πάρεις από τον άλλον το 20%, όταν μπορεί να μη βγάζει τα έξοδά του;".
Και απορώ: όταν έρχεται το κράτος σε εμάς, σε όλους μας, και μας λέει, δεν ξέρω τι έσοδα έχετε, εγώ θέλω το 20%, ακόμα και όταν δεν βγάζουμε -που δεν βγάζουμε- τα έξοδά μας, γιατί στη δική μας περίπτωση είναι και νόμιμο και ηθικό, ενώ στην περίπτωση της Εκκλησίας είναι αντισυνταγματικό και ανήθικο;...

Η συνέχεια του άρθρου, εδώ:
http://stephanosmytilineos.blogspot.com/2010/03/blog-post_4818.html

Mηνυμα απο την ομαδα του facebook
ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ το οποιο (μηνυμα) με καλυπτει απολυτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα