Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010


Απο την ομαδα του facebook ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ / DEPORT RACISM

Είμαστε στην τελική ευθεία για τις εκδηλώσεις ενόψει της 21 Μάρτη, παγκόσμιας μέρας κατά του ρατσισμού.
Μια συμβολική μέρα, φόρος τιμής στον αγώνα των μαύρων φοιτητών κατά του Απαρτχάιντ, που στις σημερινές συνθήκες αποκτά πραγματική αξία περισσότερο από ποτέ. Τα τελευταία χρόνια κάποιες αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές συλλογικότητες (ανάμεσά τους η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών) προσπάθησαν συστηματικά, ώστε να γίνει αυτή η μέρα στην Ελλάδα ένας σταθμός στη δράση του αντιρατσιστικού κινήματος, που να συγκεντρώνει περισσότερο κόσμο στις γραμμές του και να προχωρά μπροστά πιο δυναμικά. Στη χρονιά που διανύουμε, η οικονομική κρίση, η άνοδος του ρατσισμού –ως επιλογή των «από πάνω» για να μας κρατούν αποδυναμωμένους– και η δράση των φασιστικών συμμοριών πάνε χέρι-χέρι… Από τη μεριά μας έγινε επιτακτική η ανάγκη για συσπείρωση όσο το δυνατόν περισσότερων μεταναστευτικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων, σωματείων εργαζομένων, φοιτητικών συλλόγων, σχολείων, κοινωνικών φορέων, προς την κατεύθυνση του αντιρατσισμού και της διεκδίκησης ίσων δικαιωμάτων για όλους, αλλά και της δράσης στις γειτονιές, για να αποτρέψουμε το ρίζωμα των φασιστικών ιδεών.
Πολύτιμοι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια ήταν οι αποφάσεις πολλών φοιτητικών συλλόγων για συμμετοχή στις κατά τόπους εκδηλώσεις, που αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η πλειοψηφία της νεολαίας παίρνει θέση κατά του ρατσισμού και η απόφαση της ΟΛΜΕ για αντιρατσιστικό δίωρο μέσα στα σχολεία την Παρασκευή 19/3, που δείχνει να έχει μεγάλη απήχηση στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Φαίνεται ότι η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της δεν ανέχεται την αύξηση των ρατσιστικών κρουσμάτων τον τελευταίο χρόνο και ότι οι ντόπιοι μαθητές τάσσονται με το δικαίωμα των μεταναστών συμμαθητών τους στην ιθαγένεια.


Τα αποτελέσματα είναι θετικά και φαίνεται από τον πλούτο των εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, αλλά και τις συμμετοχές.
Ο τρόπος οργάνωσης, η προετοιμασία γι’ αυτές τις εκδηλώσεις, αλλά και τα συλλογικά συμπεράσματα, που θα βγάλουμε μετά, μπορούν να είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια της δουλειάς μας στον αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό αγώνα ντόπιων και μεταναστών εργατών και νεολαίας. Η αυξανόμενη συμμετοχή δείχνει ότι έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην κοινωνία υπέρ των ιδιαίτερων δικαιωμάτων των μεταναστών, αλλά και των κοινών διεκδικήσεών μας.
ΑΘΗΝΑ

Ζωγράφου: Την Παρασκευή 19 Μάρτη, 6 μ.μ., στην πλατεία Γαρδένια. Αντιρατσιστική Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα σχολείων της περιοχής και καλλιτέχνες. Καλούν: Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου, Α’ Σύλλογος Δασκάλων, Σωματείο Εργαζομένων σε Κοινωνικές Υπηρεσίες, Σύλλογοι Φοιτητών Φιλοσοφικής και Μαθηματικού, Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Ζωγράφου.


Αμπελόκηποι: Συγκέντρωση και Συναυλία, το Σάββατο, 20 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγ. Δημητρίου. Θα ακολουθήσει διαδήλωση στους δρόμους της γειτονιάς. Καλούν: Β’ ΕΛΜΕ, Α’ Σύλλογος Δασκάλων, Σωματεία Νοσοκομειακών ΕΛΠΙΣ και Ερυθρού Σταυρού, Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» 7ου Διαμερίσματος, YRE, Δημοτική Κίνηση «Ανοιχτή Πόλη», Ένωση Αφρικανών Γυναικών.


Νέος Κόσμος: Γιορτή Αλληλεγγύης με φαγητό, ποτό, μουσική και χορό, το Σάββατο, 20 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο Πάρκο Κασομούλη, στο Δουργούτι. Καλούν: Αντιρατσιστική Επιτροπή ελλήνων και μεταναστών κατοίκων Νέου Κόσμου, Άραβες μετανάστες της περιοχής, ο Σύλλογος Φοιτητών Παντείου και τοπικοί φορείς.


Κυψέλη: Εκδήλωση από Σχολεία της περιοχής στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 48, την Κυριακή 21 Μάρτη το απόγευμα, με τη στήριξη αντιρατσιστικών οργανώσεων και τοπικών φορέων.


Εξάρχεια: Εκδήλωση της τοπικής επιτροπής Εξαρχείων του ΣΥΡΙΖΑ, 1ου διαμερίσματος, 11 π.μ., στον κιν/φο Ααβόρα (τέρμα Ιπποκράτους) με θέμα: «Αυτοί οι “ξένοι” δεν μας είναι ξένοι». Ομιλητές: εκπρόσωποι κοινοτήτων μεταναστών, της τ.ε. ΣΥΡΙΖΑ, της επιτροπής δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και των Πίσω Θρανίων.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αντιρατσιστική Συγκέντρωση το Σάββατο, 20 Μάρτη, 13:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου, και Συναυλία στις 20:30 μ.μ., στον Πύργο Παιδαγωγικού ΑΠΘ. Καλούν: Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ΕΔΟΘ, Συνδικάτο Ιματισμού Β. Ελλάδας, Γ’ ΕΛΜΕ, Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσ/κης, Σωματείο Εργαζομένων Νοσ. Παπαγεωργίου, Σύλλογος Φοιτητών Παιδαγωγικού, Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Θεσ/κης, YRE, ΣΥΝ Α’ Θεσ/κης, ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσ/κης, Αριστερή Ενότητα.


ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική Μαθητική Συναυλία στην πλατεία Μικρασιατών, την Παρασκευή, 19 Μάρτη, 9 μ.μ. Καλούν: ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Φοιτητικοί Σύλλογοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, Σύλλογος Μεταπτυχιακών Ρεθύμνου και το Συντονιστικό Αντιρατσιστικών Οργανώσεων.


ΛΑΜΙΑ

Αντιρατσιστική εκδήλωση και προβολή την Τετάρτη, 24 Μάρτη, 7 μ.μ., στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Την εκδήλωση διοργανώνει η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Λαμίας.


ΚΟΖΑΝΗ

Αντιρατσιστική εκδήλωση το Σάββατο, 20 Μάρτη, 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, με θέματα: «Έλληνες και μετανάστες παλεύουμε μαζί ενάντια στην κρίση», «Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά», «Η πάλη ενάντια στο φασισμό». Την εκδήλωση διοργανώνει η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα