Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Τρίτη, 6 Απριλίου 2010


Ήμασταν και παραμένουμε κράτος κλεφτών

Μια αλλη οψη του νομισματος. Καυστικοτατη, κατα πολλους προκλητικη, κατα αλλους εξοργιστικη, κατα καποιους πιθανη, κατα ορισμενους αφορμη για προβληματισμο...οπως και να 'χει ας την ακουσουμε. Η μαλλον...ας τη διαβασουμε!

(Απο την ομαδα του ιστολογιου στο facebook)

Ωγύγιος Ουράνιος Μύθος: Λόγω της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, είπα και εγώ να προσθέσω την σκέψη μου πάνω στα πράγματα:
Κύριοι, χωρίς να υποτιμώ την φιλοπατρία μερικών, ωστόσο οι περισσότεροι είστε πλανεμένοι.

Το σύγχρονο ελληνικό κράτος που προέκυψε από το 1826, είναι δημιούργημα Κλεφτών που ήσαν κλέφτες, Αρματολών που ήταν το μέσο προστασίας απέναντι στους κλέφτες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήσαν καλύτεροι από τους κλέφτες και ελλήνων κοτσαμπάσηδων, δηλαδή ανθρώπων που ούτως ή άλλως, είχαν εξουσία και επί οθωμανικού κράτους και καταπίεζαν τον απλό λαό, είτε ο λαός αυτός ήταν Έλληνες, είτε Τούρκοι, είτε Αρβανίτες.

Ας μην γελιόμαστε: η επανάσταση έγινε ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ για λόγους μάσας και εξουσίας και όχι για τα ιδανικά της ελευθερίας. Η Φιλική Εταιρία που ιδρύθηκε επηρεασμένη από την Γαλλική Επανάσταση, ελλείψει άλλου στρατού, επιστράτευσε τους Κλέφτες που ήταν οπλισμένοι, που ήταν κλέφτες κανονικοί, έκλεβαν και σκότωναν Έλληνες και Τούρκους, δεν είχαν τέτοια κωλύματα.

Και η επανάσταση, δεν γνωρίζετε ότι είχε πρακτικά σβήσει, αφού όταν κάποια στιγμή είχαμε κερδίσει κάποια, αρχίσαμε αμέσως να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Γιατί τρωγόμασταν μεταξύ μας άραγε, ενώ το κράτος μας δεν είχε στεριώσει, αν όχι για την μάσα και την εξουσία;;;
Και οι Οθωμανοί, προφανώς προασπίζοντας τα εδάφη τους, έστειλαν επαρκή στρατιά από την Τουρκία, η οποία και μας είχε κατανικήσει. Η επανάσταση είχε σβήσει, όταν οι μεγάλες δυνάμεις αποφάσισαν να μας ελευθερώσουν, κάτι που συνέβη ναυμαχόντας με τους Τούρκους στο Ναυαρίνο και διαλύοντας τον οθωμανικό στόλο. Μετά οι οθωμανοί δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν την στρατιά τους και έτσι και μόνο απελευθερωθήκαμε.

Και οι ξένοι δεν το έκαναν επειδή μας αγαπούσαν. Το έκαναν για να κάνουν κουμάντο αυτοί, στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος. Και με το που συστήθηκε, υπήρχε κόμμα φιλοβρεταννικό, φιλογαλλικό κλπ.

Και με το που συστήθηκε, οι κοτσαμπάσηδες και οι πρώην οπλαρχηγοί (κλέφτες και αρματωλοί) έκαναν αυτοί κουμάντο με τις οικογένειές τους να "τρώνε" κανονικά και να έχουν όλα τα υψηλά αξιώματα.
Και όταν κάποιος ήταν αντίθετος στα συμφέροντά τους, τον έτρωγαν όπως έκαναν στον Καποδίστρια.

Θέτω ένα μόνο παράδειγμα μόνο και μόνο διότι οι εθνικόφρονες που απλά φωνασκούν χωρίς ωστόσο να έχουν διαβάσει ιστορία, θα ενοχληθούν: ο Μιαούλης, ε; μεγάλη προσωπικότητα και ήρωας... Μόνο που ο ίδιος με την ομάδα του, έβαλαν μπουρλότο στο ελληνικό πολεμικό πλοίο «Ελλάς», στρεφόμενος εναντίον του Καποδίστρια. Η επίσημη εξήγηση (προκειμένου να έχουμε τους ήρωές μας) είναι ότι το έπραξε διότι αντιτάσσονταν στην φιλορωσική πολιτική του Καποδίστρια. Όμως όποιος έχει μυαλό, μπορεί να καταλάβει ότι όταν φτάνεις στο σημείο να καταστρέφεις δικά σου πλοία, ε, τότε το μήνυμα είναι σαφές ("Εδώ κουμάντο κάνουμε εμείς").
Και ενώ στη σήμερον ημέρα, συνέλαβαν προ ολίγων ημερών ως τρομοκράτη έναν φοιτητή ότι συμμετείχε στους Πυρήνες της Φωτιάς, αυτόν τον φοιτητή πολύς κόσμος τον θεωρεί τρομοκράτη. Ακόμα και αν ήταν μέλος των Πυρήνων, τι έκανε ο φοιτητής;
Έβαλε κάποιες βόμβες, μαχόμενος ενάντια στο κατεστημένο σύστημα, το σύστημα που έχει φέρει την χώρα μας στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, το σύστημα που τα στελέχη του πλουτίζουν από νόμιμες δουλειές και μίζες, το σύστημα που αδιαφορεί για τον απλό λαό, το βιοτικό επίπεδο του οποίου μειώνεται διαρκώς.
Ο φοιτητής λοιπόν που μάχεται όχι ενάντια στον λαό, αλλά ενάντιο στο διεφθαρμένο αυτό σύστημα είναι τρομοκράτης;
Ο φοιτητής, ο οποίος από τις ενέργειές του, δεν πλούτισε, είναι τρομοκράτης;;;
Και είναι ήρωας που υμνούμε ο Μιαούλης, που δεν δίστασε να καταστρέψει ελληνικό πολεμικό πλοίο σε μια εποχή, που το κράτος μας δεν είχε σταθεί καλά καλά στα πόδια του και κάθε πλοίο μας ήταν υπερπολύτιμο;;;
Τι υποκρισία....
Βέβαια θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει από άγνοια, λόγω της πλύσης εγκεφάλου που μας κάνουν από μικρά παιδάκια στο σχολείο.

Από την σύσταση λοιπόν του νεοελληνικού κράτους, όλοι οι κυβερνώντες εξυπηρετούν τον λαό;
Όχι. Εξυπηρετούν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους και τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων.

Άλλο ένα παράδειγμα: ο Ιωάννης (Γενναίος) Κολοκοτρώνης, υιός του Θεόδωρου, το 1830 έγινε συνταγματάρχης και την περίοδο της Αντιβασιλείας φυλακίστηκε (τρώγονταν μεταξύ τους για την μάσα και την εξουσία). Με την άνοδο του Όθωνα στην εξουσία έφτιαξαν τα πράγματα και ο Ιωάννης Κολοκοτρώνης διορίστηκε υπασπιστής του και έγινε υποστράτηγος. Διορίστηκε γερουσιαστής χωρίς όμως να αποχωρήσει από τον στρατό. Το 1852 κατέστειλε με επιτυχία την εξέγερση του Παπουλάκου στην Μάνη και το 1862 κατέπνιξε την ανταρσία του Ναυπλίου. Τον Μάϊο του 1862 ανέλαβε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ διατηρώντας για τον εαυτό του το υπουργείο εσωτερικών...
(Πήρα τα αποσπάσματα από την wikipedia, βάζοντας και μερικά σχόλιά μου).

Αυτό ήταν εξ'αρχής το νεοελληνικό κράτος: κράτος δορυφόρος των μεγάλων δυνάμεων, με πολιτικούς που ήσαν κανονικοί ληστές και εκμεταλλευτές επί οθωμανικού κράτους και που όταν συστάθηκε το ελληνικό κράτος, εξακολούθησαν να τρώγονται μεταξύ τους για την μάσα και την εξουσία. Ο κανόνας είναι ότι οι οικογένειες αυτές πλούτισαν και ο λαός παρέμεινε φτωχός, να στενάζει υπό τους Έλληνες τσιφλικάδες.
Οι έλληνες εκμεταλλευτές ήταν καλύτεροι από τους τούρκους;;;

Προφανώς, μπορεί κάποιοι με έντονο εθνικό φρόνημα να παραθέσουν σεντόνια με κείμενα ιδεολογικά από την περίοδο της ελληνικής επανάστασης. Κείμενα που να δείχνουν ότι η επανάσταση έγινε για την ελευθερία, την πίστη και και και...

Όμως αγαπητοί, όταν κάποιος επαναστατεί με τελικό και μοναδικό σκοπό να αποκτήσει την εξουσία και την μάσα, στα υποστηρικτικά κείμενα (αυτά που μετέπειτα παρουσιάζονται από τους ιστορικούς ως κείμενα της επανάστασης) δεν μπορεί να γράψει ότι "επαναστατούμε για να φάμε και να έχουμε την εξουσία και να καταδυναστεύουμε τον απλό λαό", δηλαδή δεν μπορούν να γράψουν τον αληθινό σκοπό τους διότι τότε δεν θα τους υποστήριζε κανείς και ο σκοπός τους θα καθίστατο δυσκολότερο να πραγματοποιηθεί. Εφευρίσκουν λοιπόν κάποια υποστηρικτικά κείμενα προκειμένου να δώσουν στο κίνημά τους έναν ιδεολογικό μανδύα, που είναι όμως ψεύτικος.
Και το ότι είναι ψεύτικος αποκαλύπτεται από τις μετέπειτα πράξεις τους.
Αναρωτηθείτε: τι έκαναν για τον απλό λαό, όλοι αυτοί οι ήρωες του '21;;;
Και αναρωτηθείτε: τι έκαναν για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους όλοι αυτοί οι ήρωες του '21;;;
Οι απαντήσεις προφανείς και ο νοών νοείτο...

Είναι όπως στην σύγχρονη εποχή, που 300 εργατοπατέρες στον ΟΛΠ υποκινούσαν προ ολίγου καιρού την απεργία, συμπαρασύροντας όλους τους εργαζομένους του ΟΛΠ. Γιατί το έκαναν αυτό; Νοιάζονταν για τους εργαζόμενους συνάδελφούς τους; Προφανώς όχι. Νοιάζονταν για την δική τους καλοπέραση και εξασφάλιση των κεκτημένων.
Μπορούσαν να βγουν και να πουν ότι κινητοποιούνται για την μάσα και τα κεκτημένα;
Όχι. Το υποστηρικτικό τους κείμενο έλεγε για την σύμβαση με την COSCO που ήταν κακή για την ελληνική οικονομία (οι εργατοπατέρες είχαν γίνει τιμητές της ελληνικής οικονομίας, για αυτήν μάχονταν) και μπλα μπλα μπλα...
Όταν όμως ελήφθη η απόφαση και οι 300 εργατοπατέρες βολεύτηκαν, για πότε έλυσαν την απεργία... (τι είπαμε πριν ότι οι πραγματικοί σκοποί προδίδονται από τις μετέπειτα πράξεις;;;)... έγινε ξαφνικά η σύμβαση με την COSCO καλή για την ελληνική οικονομία; Μα δεν άλλαξε σε τίποτα η σύμβαση. Το μόνο που άλλαξε και έλυσαν την απεργία οι εργατοπατέρες, ήταν ότι εξασφάλισαν τα όπια προνόμιά τους (προνόμια δικά τους και όχι του συνόλου των εργαζομένων στον ΟΛΠ).
Έτσι λοιπόν... αν κάποιος θέλει να κάνει έναν αγώνα με πονηρό σκοπό, βρίσκει ένα ιδεολογικό μανδύα, αλλά οι μετέπειτα πράξεις του φανερώνουν τον πραγματικό σκοπό του.

Έτσι και οι κυβερνώντες της σχετικά σύγχρονης περιόδου, των τελευταίων 30+ ετών : καταλήστευσαν την χώρα, εννοείτε ότι κανείς τους δεν θα τιμωρηθεί, εννοείτε ότι εξοπλιστικά προγράμματα με τους γερμανούς, αμερικάνους κλπ, θα συνεχιστούν κανονικά γιατί υπάρχει ο "εξ ανατολών κίνδυνος", διότι εξυπηρετεί τις μεγάλες δυνάμεις και όπως είπαμε οι κυβερνώντες μας είναι υποτελείς τους και για να πέφτουν βέβαια οι γνωστές... μίζες.

Γι'αυτό κατά κανόνα - και ας μην μιλήσουμε για εξαιρέσεις - οι περιουσίες όλων των ασχολούμενων με την πολιτική οικογενειών έχουν διαχρονικά αυξηθεί, ενώ η χώρα και ο λαός απειλείται με πτώχευση.

Ήμασταν με το που ιδρύθηκε κράτος κλεφτών και παραμένουμε κράτος κλεφτών. Και περιμένετε να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο;;;

Αν ναι, είστε βαθιά νυχτωμένοι.

Οι μόνοι πραγματικοί ήρωες, είναι αυτοί οι ανώνυμοι φοιτητές, που πιθανότατα ανήκουν στους Πυρήνες της Φωτιάς (και καλά κάνουν αν πράγματι ανήκουν), διότι είναι οι μόνοι που αντιστέκονται σε αυτό το διεφθαρμένο και αντιλαϊκό σύστημα της κοινοβολευτικής "δημοκρατίας".

2 σχόλια:

logos_en_drasei είπε...

Τι τολμηρη προσεγγιση αληθεια...ξεβρακωνει στα ματια των ανθρωπων κυριολεκτικα οσα κρυβονται πισω απο λεξεις, γεγονοτα, καποια προσωπα. Καυστικα σχολια, δε θα γινουν ευκολα αποδεκτα απο την πλειοψηφια των ανθρωπων. Βλεπεις εχουμε μαθει να ωραιοποιουμε για να θεωρουμαστε ανωτεροι ακομη και οσα ηδη ξερουμε οτι ειναι στραβα σε αυτην τη χωρα. Αποκλειεται λοιπον να απομυθοποιηθουν στα ματια καποιων ανθρωποι τους οποιους χαιρονται να ονομαζουν προγονους του εθνους μας λογω γενναιοτητας και ανδρειας. Πραγματικα θα τρομαζε και θα εξοργιζε μια τετοια προσεγγιση...Οπως λεμε η αληθεια ποναει.Δε φοβασαι να τα χωσεις και μ' αρεσει αυτο! Δεν ξεβολευονται ευκολα οι ανθρωποι...αυτην ειναι η αληθεια. Δεν ειμαι υπερ ενεργειων οπως βομβιστικες επιθεσεις κλπ...Αυτο το συστημα ομως καμια φορα φωναζει φατε με αλλιως θα σας φαω...Το θεμα βεβαια παντα ειναι με ποιον τροπο. Η υποκρισια παντως πολλων σε αυτην την χωρα σπαει κοκαλα!

logos_en_drasei είπε...

Απο Panos Katestramenos: Ωγύγιος Ουράνιος Μύθος αναρωτιέμαι αν διάβασες το παρακάτω πριν το γράψεις..!
Είναι μια ενδιαφέρον εκδοχή για την επανάσταση του 1821! Σίγουρα μια εκδοχή που δεν πρόκειται να μας την πουν στα σχολεία!
Αν και μεγάλο δώστε 10 λεπτά και διαβάστε το!

http://kseeath.wordpress.com/2008/03/23/%CE%97-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-1821-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%B5/

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα