Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010


Σημερα το απογευμα ελαβα το παρακατω e-mail:

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ‏
ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ:
ΕΦΟΔΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Σήμερα το πρωί, δεκάδες ένστολοι αστυνομικοί – στα πλαίσια γενικότερης επιχείρησης «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας - έκαναν εφόδους σε πολυκατοικίες όπου διαμένουν μετανάστες και πρόσφυγες. Στην οδό Γερανίου έκαναν συλλήψεις δεκάδων ανθρώπων (εκ των οποίων τουλάχιστον 30 Μπαγκλαντεσιανοί) μέσα από διαμερίσματα πολυκατοικιών. Χωρίς να τους επιδείξουν κάποιο ένταλμα εισαγγελέα που θα επέβαλλε έρευνα στα διαμερίσματα. Χωρίς να επικαλεστούν λόγους Δημόσιας Υγείας που θα επέβαλλαν εκκένωση των κτιρίων (όπως το τελευταίο διάστημα σε συνεργασία με το Δήμο και τη Νομαρχία συνηθίζουν να βαφτίζουν τις αναγκαστικές εξώσεις ανθρώπων που πετιούνται στο δρόμο χωρίς πρόβλεψη μεταστέγασης). Αυτή τη οι φορά οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. χτύπησαν κλειστές πόρτες δεκάδων διαμερισμάτων. Όταν αυτές άνοιξαν, εκείνοι μπήκαν μέσα και χωρίς να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, ζήτησαν νομιμοποιητικά έγγραφα από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και συνέλαβαν εκείνους που δεν είχαν. Τους «φόρτωσαν» σε αυτοκίνητα της Αστυνομίας και έφυγαν ικανοποιημένοι από την «επιτυχία» της επιχείρησής τους.
Η Κοινότητα Μπαγκλαντεσιανών Ελλάδας και η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» πήγαν λίγη ώρα μετά στα διαμερίσματα που έκανε έφοδο η ΕΛ.ΑΣ., μίλησαν με ενοίκους που δεν είχαν συλληφθεί και έγιναν αποδέκτες των καταγγελιών τους. Οι φοβισμένοι μετανάστες και αιτούντες άσυλο - που δεν γνωρίζουν τη διαδικασία που απαιτείται για εισέλθει η Αστυνομία στο σπίτι τους - άνοιξαν την πόρτα θεωρώντας πως οι Αστυνομικοί για κάτι ήθελαν να τους ενημερώσουν, ή πως έψαχναν κάτι συγκεκριμένο. Αξίζει να σημειωθεί πως συλλήψεις έγιναν και σε πολυκατοικίες που δεν διαμένουν μόνο μετανάστες, αλλά τα περισσότερα διαμερίσματά τους χρησιμοποιούνται ως γραφεία (εταιριών, δικηγορικά, κ.λ.π.). Πάντα όμως στοχευμένα στις πόρτες που κατοικούν μόνιμα μετανάστες και αιτούντες άσυλο νοικιάζοντάς τα από έλληνες ιδιοκτήτες. Δικηγόροι της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» πήγαν στο Τμήμα Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη, όπου έχουν μεταφερθεί οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες, προκειμένου να υποβληθούν αιτήσεις ασύλου για εκείνους που το επιθυμούν.
Πρόκειται για ένα πογκρόμ ναζιστικής έμπνευσης, που παραβιάζει κατάφορα κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος και στερείται οποιασδήποτε νομιμοποιητικής βάσης. Άραγε αυτό εννοεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όταν μιλά για «πάταξη του εγκλήματος» στο κέντρο της πόλης; Τις «σκούπες» μέσα σε σπίτια; Τις συλλήψεις αθώων ανθρώπων που για μήνες στήνονται στις ουρές της Πέτρου Ράλλη προσπαθώντας μάταια να πάρουν το μαγικό χαρτάκι για ραντεβού αιτήματος ασύλου που δίνεται τελικά σε ελάχιστους; Τη στοχοποίηση κάθε μετανάστη χωρίς χαρτιά ως εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου;
  • Απαιτούμε τη διενέργεια έρευνας και την τιμωρία όσων αστυνομικών έδωσαν την εντολή και εκείνων που διενήργησαν συλλήψεις μέσα σε σπίτια μεταναστών.
  • Απελευθέρωση των μεταναστών και προσφύγων που συνελήφθησαν με μόνο «έγκλημα» τα νομιμοποιητικά έγγραφα που το κράτος τους αρνείται συστηματικά.
  • Έναρξη μιας γενικευμένης διαδικασίας νομιμοποίησης των μεταναστών και ασύλου στους πρόσφυγες.
  • Καμία αναγκαστική έξωση ανθρώπων – όσο άθλιες κι αν είναι οι συνθήκες διαβίωσής τους - χωρίς τη δυνατότητα μεταστέγασής τους σε ανοιχτούς ξενώνες φιλοξενίας.
  • Στοπ στις γενικευμένες επιχειρήσεις σκούπα - κυνηγήστε τα κυκλώματα, όχι τους ανθρώπους.
Κοινότητα Μπαγκλαντεσιανών Ελλάδας - Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»


Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037, www.ksm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα