Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

 Με προσχημα τη μειωμενη παραγωγικοτητα

Απο: Ωγύγιος Ουράνιος Μύθος (προς ολα τα μελη της ομαδας του ιστολογιου στο facebook):
Αν τολμήσουν να πειράξουν τις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα, συνεχίστε να δουλεύετε όλοι, αλλά περιορίστε την παραγωγικότητά σας. Τι θα κάνουν; θα τους απολύσουν όλους;;;
Άλλωστε, τα χρήματα για 14ο για παράδειγμα μισθό, δεν τα δίνει... το κράτος για να του λείψουν. Τα δίνουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες.
Και το κράτος επωφελείται από τις εισφορές που πάνε στα ασφαλιστικά ταμεία και που ο ίδιος ο Λομβέρδος, ο υπουργός εργασίας κλπ, κλπ, είπε ότι φτάνουν τα €2δισ. ετησίως. Περισσεύουν από το κράτος να χάσει τόσα χρήματα; Περισσεύουν από το κράτος, να λείψουν τόσα χρήματα από την αγορά, από τις οικονομικά ασθμαίνουσες επιχειρήσεις;
Κύριοι του ΔΝΤ, της κυβέρνησης και δεν ξέρω και εγώ ποιοι άλλοι, εσείς πείτε ότι θέλετε. Αυτό αποκλείεται να γίνει και όποιος είναι σωστός εργοδότης το αντιλαμβάνεται. Μπορεί να το δώσει οικειοθελώς και γλυτώνει και τις εισφορές.
Εν πάσει περιπτώσει, αν τυχόν εφαρμοστεί, ξέρετε εσείς... μειωμένη παραγωγικότητα, προσαρμοσμένη στο νέο, χαμηλότερο μέγεθος αποδοχών.

7 σχόλια:

logos_en_drasei είπε...

Απο Panos Katestramenos:
Δεν χρειαζόταν να το στείλεις σε όλους! :P

Εγώ τώρα γελάω γιατί κάποιοι έλεγαν καλά κάνουν και κόβουν επιδόματα κτλ στους δημόσιους..

logos_en_drasei είπε...

Απο Ωγύγιος Ουράνιος Μύθος:
Καλησπέρα. Αυτό δεν θα περάσει. Το καλό είναι ότι έχω δει εργοδότες, να συμμερίζονται την ανάγκη του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, προφανώς κατανοώντας αφενός ότι οι μισθοί είναι χαμηλοί ως επί το πλείστον στον ιδιωτικό τομέα, αφετέρου διότι η γενική εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, θα πλήξει τον επιχειρηματικό κόσμο (= μείωση κατανάλωσης).

logos_en_drasei είπε...

Απο Panos Katestramenos: Ενώ όταν κόβουν τους "πλούσιους" μισθούς των δημοσίων δεν πλήττει τον επιχειρηματικό κόσμο?

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

logos_en_drasei είπε...

Aπο Ωγύγιος Ουράνιος Μύθος:
Τον οποιοδήποτε μισθό αν κόψεις, αφού το εισόδημα θα μειωθεί θα έχει κάποια επίδραση στην κατανάλωση. Όμως υπάρχουν αποδοχές και αποδοχές (για παράδειγμα οι ΔΥ της Βολής παίρνουν 16 μισθούς και όχι 14 παρακαλώ, όπως όλοι οι άλλοι, διότι είναι της ... Βολής).
Κατά κανόνα, οι υπερβολές στις αποδοχές στους μισθοσυντήρητους παρατηρούνται στον δημόσιο τομέα και όχι στον ιδιωτικό. Κατά κανόνα οι μέσες μηνιαίες αποδοχές στον δημόσιο τομέα είναι υψηλότερες από τις μέσες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα.
Χρησιμοποιώ επίτηδες την λέξη αποδοχές και όχι μισθό, διότι στον δημόσιο τομέα, συναντάμε πολύ συχνά το φαινόμενο, πέραν του μισθού, να παίζουν τακτικά σε μηνιαία βάση επιδόματα, μπόνους, υπερωρίες κ.λπ., τα περισσότερα δε από αυτά, είναι πλασματικά. Το αποτέλεσμα: οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές, πολλές φορές να διπλασιάζονται ως προς τον μισθό. Αυτό δεν συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα.
Εν πάση περιπτώσει, κατ'εμέ, όποιος αμείβεται έως €1.400 μηνιαίως καθαρές αποδοχές (όχι μόνο μισθό), δεν θα πρέπει να πειραχτεί από τα μέτρα λιτότητας και προσαρμογής, είτε δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα, είτε στο δημόσιο, διότι το μέγεθος των μηνιαιών αυτών αποδοχών είναι περίπου φυσιολογικό για τα ελληνικά δεδομένα.
Όταν όμως κάποιος βγάζει περισσότερα από αυτά, θα πρέπει να υπάρχει επιβάρυνσή του και βέβαια κλιμακωτή.... Δες περισσότερα
Εννοείτε ότι όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει το κράτος να πατάξει την φοροδιαφυγή και την παραοικονομία. Γιατί δεν το κάνει; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τόοοοοσα χρόνια; Προφανώς για να διατηρήσουν ομαλές τις πελατειακές σχέσεις που τα συντηρούν στην εξουσία.

logos_en_drasei είπε...

Απο Panos Δντ: Ναι αλλά το μεγάλο θέμα είναι ότι πλήττονται αυτοί που δεν τα έχουν. Οι μισθοί βουλευτών,υπαλλήλων βουλής, διευθυντές κτλ δεν θα πληρώσουν τίποτα.
Ας κατεβάσουν τους υπερβολικούς μισθούς ατόμων στο δημόσιο και ας αυξήσουν τους χαμηλούς!
Η ανεργία πάει κατά διαόλου, οι μέσοι μισθοί πάνε κατά διαόλου και αυτοί που τα έχουν κάθονται και πίνουν τον καφέ του στο ζοναρς..
Επίσης στον ιδιωτικό τομέα μπορεί οι υπάλληλοι να παίρνουν πάνω κάτω τα ίδια με έναν μέσο δημόσιο(1000-1400ε) αλλά και οι διευθυντές-προϊστάμενοί κτλ στον ιδιωτικό τομέα παίρνουν τρελούς μισθούς.
Άρα οι εργάτες είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε στον δημόσιο τομέα πλήττονται το ίδιο και θα πληρώσουν και οι 2. Το θέμα είναι να το καταλάβουν και 2 και να ενωθούν. Δεν είναι αντίπαλοι όπως τους παρουσιάζουν τα μμε.... Δες περισσότερα
Στο τέλος και οι 2 θα είναι άνεργοι.

logos_en_drasei είπε...

Απο Ωγύγιος Ουράνιος Μύθος :-)
Δεν διαφωνούμε.

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα