Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010


Απο Kyriakatiko Sxoleio Metanastwn:
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
IMMIGRANTS AND GREEK WORKERS UNITED
GREK DHE REFUGJATË PUNËTOR TË BASHKUAR
يونانيون و مهاجرين عمال متحدين

Από το Σικάγο του 1886 και τους αιματοβαμμένους αγώνες των εργατών για τη διεκδίκηση του οχταώρου μέχρι σήμερα, η Πρωτομαγιά αποτελεί την παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεσμένων. Σηματοδοτεί τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια και...γιορτάζεται σαν μια μέρα διεθνιστική, μέρα ενάντια στις διακρίσεις και κάθε είδους καταπίεση.
Η φετινή Πρωτομαγιά γίνεται την ώρα που τραπεζίτες, βιομήχανοι και κυβερνήσεις επιχειρούν να φορτώσουν την οικονομική κρίση, που οι ίδιοι δημιούργησαν, σε εκατομμύρια ντόπιους και μετανάστες εργάτες σε όλον τον κόσμο. Αφήνουν απείραχτα τα κέρδη των επιχειρήσεων, ενισχύουν με δις τις τράπεζες και εμάς τους εργαζόμενους μας φέρνουν αντιμέτωπους με τις απολύσεις, τη μείωση μισθών, την ανασφάλιστη εργασία, την εργοδοτική αυθαιρεσία. Ειδικά μετά την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ, θα κοιτάξουν να διαλύσουν τις κοινωνικές κατακτήσεις ολόκληρων δεκαετιών.
Σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση που οργανώνουν «οι από πάνω», οι μετανάστες, ως εργαζόμενοι με λιγότερα δικαιώματα, είναι ο πρώτος, εύκολος στόχος για να ακολουθήσουμε και οι υπόλοιποι. Προσπαθούν να τους κρατήσουν χωρίς εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και να μας εξισώσουν όλους, στη συνέχεια, προς τα κάτω.
Χρησιμοποιούν τη ρατσιστική προπαγάνδα και αφήνουν ανεξέλεγκτες τις φασιστικές συμμορίες, να καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους εργάτες. Στόχος τους είναι να παραπλανούν τους ντόπιους εργαζόμενους και νεολαία για τις πραγματικές αιτίες της φτώχειας και της ανεργίας, βρίσκοντας τους μετανάστες σαν «εξιλαστήρια θύματα». Αλλά και να μας κρατούν διασπασμένους γιατί γνωρίζουν καλά ότι η δύναμη μας βρίσκεται στην αλληλεγγύη και τους κοινούς μας αγώνες.
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!
Ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές, οργανώνουμε σε κάθε πόλη τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς και κάνουμε αυτή τη μέρα, αφετηρία των αγώνων μας, για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους!
Χωρίς απάντηση στο ρατσισμό, δεν μπορεί να υπάρχει απάντηση στην κρίση.

Διεκδικούμε :
Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.
Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες.
Ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους.
Ένταξη των μεταναστών εργατών/τριών στα συνδικάτα.
Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά.


Το Σάββατο 1η Μάη απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζί.
Προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Μουσείο – Πολυτεχνείο και πορεία προς τη συγκέντρωση των συνδικάτων (Πλατεία Κλαυθμώνος) με κατάληξη στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα