Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

 Για τον Μαριο Ζ.
Panos Δντ: πηγη: http://freemariosz.wordpress.com/

Αυτό το κείμενο έχει γραφτεί πολλές μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 22/4 όταν πήγαινα Πάτρα. Ο Μάριος δεν είχε αποφυλακιστεί. Οπότε με μικρές προσθέσεις το δημοσιεύω σήμερα...


* Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010, Αθήνα

Γενική Απεργία. Μια από τις μεγαλύτερες πορείες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με πάνω από 150.000 κόσμο(ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ) μόνο στην Αθήνα να συμμετέχουν στις πορείες και πάνω από 2.500.000 να απεργούν στην Ελλάδα. Όμως για ακόμα μια φορά δεν λείπουν τα παρατράγουδα και η αστυνομική αυθαιρεσία γνωρίζει νέες δόξες. Αυτή τη φορά δεν είναι ούτε ζαρντινιέρα, ούτε πράσινα παπούτσια, ούτε πυτζάμες, ούτε οι δολοφονικές ομάδες της αστυνομίας που παίρνουν φόρα με τις μηχανές και στοχεύουν το πλήθος τραυματίζοντας πάρα πολύ σοβαρά διαδηλωτές(η δικαιοσύνη δεν υπάρχει σε καμία από τις περιπτώσεις). Δεν είναι τίποτα απ' όλα αυτά. Τώρα πρωταγωνιστής μας είναι ο Μάριος Ζέρβας. Συμπρωταγωνιστές οι ματατζίδες που όλοι αγαπάμε. Το σκηνικό έχει ως εξής : Η πορεία έχει προχωρήσει(και πλησιάζει το τέλος της), ο Μάριος είναι πιο πίσω και ματατζίδες βρίσκονται στην περιοχή(ως γνωστών προκλητικά στα 3-4 μέτρα αριστερά-δεξιά της πορείας και σε κάθε στενό σε όλο το κέντρο.). Κόβουν φάτσες, βλέπουν τον Μάριο και τρέχουν σαν μανιακοί πάνω του ενώ αυτός δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα. Έτσι ασκώντας βίας, τον προσαγάγουν. Το ερώτημα είμαι γιατί;
Πράγματα που έχει στην κατοχή του: Σαμπουάν, σαγιονάρες, μπουρνούζι, γυαλάκια και σκουφάκι κολύμβησης τα οποία είναι απαραίτητα για την δουλειά του. Άραγε μήπως με κατάλληλο συνδυασμό φτιάχνουν κανά φονικό όπλο; Μάλλον(!) όχι! Ε τότε γιατί τον πιάσανε? Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι αθώος. Έχει κάνει ένα τεράστιο λάθος και αυτό είναι εγκληματικό. Έχει μαλλιά ράστα πράγμα ανεπίτρεπτο, αδικαιολόγητο, και έτσι παραβαίνει συνταγματικά άρθρα. Δεν έχουμε δα και δημοκρατία!!!

* Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Μετά από 4 μέρες(ήδη τέσσερις μέρες φυλακή! Μάλλον ο ανακριτής θα είχε κανονίσει τίποτα και δεν θα μπορούσε να δει κάτι τόσο ασήμαντο..) ο ανακριτής κρίνει πως πρέπει να προφυλακιστεί θεωρώντας αξιόπιστη την κατάθεση(φωτοτυπία όπως πάντα) ενός και μόνο αστυνομικού(στη συνέχεια έγιναν 2 και με άλλη φωτοτυπία) ενώ δεκατρείς αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν πως είναι αθώος(στην πραγματικότητα οι αυτόπτες μάρτυρες είναι δεκάδες..). Εκτός από αυτό κάνοντας πολλές εκκλήσεις σε ιστοσελίδες και blogs (όπως το athens.indymedia.org, το indy.gr, το tvxs κτλ) φωτογράφοι και απλός κόσμος δίνουν το φωτογραφικό τους υλικό. Έτσι έχουμε φωτογραφίες όπου δείχνουν το Μάριο λίγο πριν και μετά την σύλληψη να μην φοράει κουκούλα ή κάτι άλλο που να κρύβει το πρόσωπο του(από τις βασικές κατηγορίες. * ). Εκτός από αυτό οι φωτογραφίες δείχνουν πως εκείνη τη στιγμή στο συγκεκριμένο σημείο δεν γίνονταν συγκρούσεις.
Την ίδια μέρα, δηλαδή στις 15 Μαρτίου στην Ευελπίδων έχει γίνει κάλεσμα για αλληλεγγύη. Αρκετοί ανταποκρίνονται. Συγγενείς, φίλοι και αλληλέγγυοι όταν ο Μάριος ήταν μέσα στην Ευελπίδων, αυτοί ήταν απέξω. Χωρίς καμία αφορμή μια διμοιρία επιτίθεται εναντίον των συγκεντρωμένων και έτσι για ακόμα μια φορά θριαμβεύει η αστυνομική αυθαιρεσία.

* Τρίτη 16 Μαρτίου

Μεταφέρεται στον Κορυδαλλό.

* Τετάρτη 17 Μαρτίου

Κατατίθεται προσφυγή κατά της απόφασης προφυλάκισης, με αίτημα να ληφθούν υπόψιν οι μαρτυρίες και το φωτογραφικό υλικό.

* Πέμπτη 15 Απριλίου

Οργανώνονται πανελλαδικές πορείες με αρκετά μεγάλη συμμετοχή.
πληροφορίες


Εντωμεταξύ στο διάστημα 17 Μαρτίου-15 Απριλίου έχουν γίνει δεκάδες παρεμβάσεις, έχουν κρεμαστεί πανό και το θέμα έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό με τρεις βουλευτές να παίρνουν θέση υπέρ του μάριου αλλά από εκεί και πέρα δεν έκαναν τίποτα.
Η είδηση έχει σταλεί στα ΜΜΕ αλλά τα ΜΜΕ κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Σιωπούν και χειραγωγούν τον κόσμο.
Εξαίρεση αποτελούν κάποιες εφημερίδες που δημοσιεύουν κάποια άρθρα.
Την διαφορά την κάνει η ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια(Σκάι 100.3 1-2) η οποία αναφέρεται αρκετές φορές στο θέμα, επικοινωνεί με τον Μάριο, προσκαλεί τους φίλους του στο studio και κρατάει ενήμερο τον κόσμο.Και έτσι φτάνουμε στις 23 απριλίου.

* Παρασκευή 23 απριλίου

Ο Μάριος Ζέρβας μετά από 43 μέρες αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους την μέρα που ανακοινώνεται η ενεργοποίηση του μηχανισμού οπότε και η επισημοποίηση της οικονομικής και όχι μόνο χούντας. Φυσικά ακόμα κατηγορείται για όλα τα παρακάτω.
Μπράβο. 43 μέρες στη φυλακή και οι κατηγορίες εξακολουθούν να υφίστανται. ΠΟΙΟΙ νομίζετε ότι είστε και παίζετε με ζωές;
Αν έχετε τα κότσια διαλύστε τα ΜΑΤ και όλες τις σχετικές ομάδες(δίας, Δ κτλ) και ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ αμέσως.Για την ιστορία στις 11 Μαρτίου προσήχθησαν άλλα 15 άτομα, στα 12 από τα οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο(δηλαδή χωρίς κατηγορίες να κρατείται κάποιος φυλακή).
Κύριε(;) Χρυσοχοίδη θυμάστε τι λέγατε πριν τις εκλογές(αν όχι σας το θυμίζει η ελληνοφρένεια παραπάνω.);
Ευχαριστούμε για την ένδοξη και λαμπρή συνέχιση της χούντας. Την επόμενη φορά να κάνετε 5000 προσαγωγές και 800 συλλήψεις( γιατί είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΑΝΤΙΔΡΑΝΕ και όχι άβουλα ΖΩΑ.). Αν πιστεύετε ότι θα τρομάξετε τον κόσμο τότε θα σας διαψεύσει ο ίδιος.


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΖΕΡΒΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΔΙΚΑ


* κατηγορίες: κατασκευή, κατοχή και ρίψη μολότωφ, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, όλα με το επιβαρυντικό της κάλυψης των χαρακτηριστικών του προσώπου(κουκουλονόμος)


Υ.Γ Αυτά τα περιστατικά δεν γίνεται απλά να τα προσπερνάμε. Δείχνουν πως δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει δημοκρατία. ΤΙΠΟΤΑ. Μας δείχνουν ότι οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς κανένα λόγο μπορεί να βρεθούμε φυλακή και να περάσουμε εκεί την ζωή μας χωρίς να έχουμε κάνει κάτι. Μας δείχνουν ότι επιβάλλεται να αγωνιστούμε για τα αυτονόητα. Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει. Φανταστείτε πόσοι είναι μέσα επειδή δεν υπήρχε κάποια φωτογραφία, κάποιο βίντεο, δεν ήταν κάποιος κοντά για να τον υπερασπιστεί κτλ..
Και όλα αυτά όταν τα πραγματικά λαμόγια βρίσκονται έξω και κερδίζουν εκατομμύρια..

Υ.Γ2 Όποιος πασόκος,νδιτης μετά από όλα αυτά τους ξαναψηφίσει τότε περαστικά του και ας προσέχει να μην έχει τύψεις. Απλά να ξέρει ότι δεν αξίζει που ζει. Σκληρό αλλά πιο σκληρή είναι η αδιαφορία σας. Εύχομαι το παιδί σας να βρεθεί στην ανάλογη θέση. Όμως τότε εμένα να μην με υπολογίζετε. Πηγαίνετε να γλείψετε καμιά κατουρημένη ποδιά..


Υ.Γ3 Θα έβαζα φωτογραφίες αλλά το θεωρώ περιττό όταν υπάρχουν πάρα πολλές εδώ. Καλύπτουν όλο το φάσμα. Σύλληψη, πανό, άρθρα κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα