Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010


Αν ξυπνήσει ο ντουνιάς θα αλλάξει ο κόσμος μονομιάς!
Απο: Disabled Ιωάννης Συρόπουλος Enabled
Αν δεν γίνει τώρα στη χώρα μας, τότε, η αλλαγή δεν θα έρθει από εμάς... Εμείς είμαστε οι περισσότεροι, η πλειοψηφία, δηλαδή, αγαπητοί δημοκράτες. Εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς παράγουμε τον όποιο πλούτο, εμείς καταναλώνουμε και υπάρχει χρήμα στην αγορά, εμείς πληρώνουμε τους φόρους, την όποια κρίση και γενικότερα τα πάντα!! Είναι, λοιπόν, δυνατόν να είμαστε η πλειοψηφία και να βρισκόμαστε κάτω από τη μειοψηφία του κεφαλαίου;;; Είναι καιρός να...
μπουν τα πράγματα στη θέση τους, τώρα! Αν και όλα τα παραπάνω είναι απλά, όσο και μια αριθμητική πράξη δημοτικού άλλο τόσο τα κάνουμε δύσκολα. Ο περισσότερος κόσμος δεν θέλει ή δεν μπορεί να καταλάβει το προφανές! Αυτό, για μένα, είναι η απόδειξη της καθημερινής προπαγάνδας των ΜΜΕ χρόνια τώρα. Και μη τσιμπάτε με το θέμα του δημοσίου. Το κατάντησαν επίτηδες έτσι ώστε να μην υπάρχει αντίδραση από τη πλευρά του κόσμου στις όποιες ιδιωτικοποιήσεις και συνάμα να περνά στο μυαλό των περισσότερων ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός ως ανέφικτη και λανθασμένη, κυρίως, προοπτική!

13 σχόλια:

logos_en_drasei είπε...

T.F: Φως ζητάνε τα χαϊβάνια κι οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι οξαποδώ κει δεν είναι παρά δω...να συμπληρώσω τα λόγια του ποιητή...!Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την άποψη σου Γιαννη!

logos_en_drasei είπε...

Disabled Ιωάννης Συρόπουλος Enabled:
Χαίρομαι, Τζίνα, που συμφωνείς αλλά δεν είναι άποψη, είναι η πραγματικότητα!

logos_en_drasei είπε...

T.F: Η πραγματικότητα δεν είναι ίδια για όλους Γιάννη,
φιλτράρεται από τη θέση και τη σκέψη του καθενός και παράγει διαφορετικά αποτελέσματα ....υπάρχει πάντα παραπάνω από μία !

logos_en_drasei είπε...

E.P.: Οι νέοι προσληφθέντες στο δημόσιο θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ από εδώ και πέρα!!! Ηλίου φαεινότερον!!! Και ναι κυρίες και κύριοι ιδιωτικοποιούμαστε!!! Επικρατεί στη χώρα μας μια ανησυχητική ηρεμία. Περιμένω το ξέσπασμα!!!

logos_en_drasei είπε...

Disabled Ιωάννης Συρόπουλος Enabled:
Συμφωνώ, Τζίνα, σε αυτό που λες αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Δεν κάνουμε ανάλυση στη Δεύτερη Λογική Έρευνα του Χούσερλ για παράδειγμα, ούτε συζητάμε το τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει σε μια μαύρη τρύπα στο διάστημα..! Δεκτές οι όποιες διαφωνίες γι' αυτό που γράφω αλλά δεν γίνεται, πέρα από σεβαστές, να τις θεωρήσουμε και σωστές! Να ξαναγράψω: Ποιός π... Δείτε περισσότερα.αράγει;, Ποιός πληρώνει; Ποιός καταναλώνει; Ποιός καλείται, για άλλη μια φορά, να πληρώσει; Δηλαδή, ποιά μπορεί να είναι η διαφορετική πραγματικότητα στα παραπάνω; Αυτό, Τζίνα, δεν σηκώνει τη παραμικρή παρερμηνεία ή την όποια άλλη άποψη ή οποία και αν υπάρχει, θα βρίσκεται στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας! Αυτή είναι η πραγματικότητα και αν επιμένεις πως είναι άποψη το σέβομαι απόλυτα αλλά δεν μπορώ να το αποδεχτώ.

logos_en_drasei είπε...

Κ.Ρ:
Τα πανιά που σηκώνουν οι άνθρωποι στη φωτογραφία τα λένε όλα, όπως κι εσύ Γιάννη.. ωστόσο, η συντριπτική ήττα που υπέστησαν τις προηγούμενες δεκαετίες οι εργαζόμενες τάξεις από το νεοφιλελευθερισμό, η απόλυτη μετάλλαξη της σοσιαλδημοκρατίας και η ανυποληψία του συνδικαλιστικού κινήματος, η έλλειψη αγωνιστικών εμπειριών από τη μεγάλη πλειονότητα των... Δείτε περισσότερα. νέων εργαζομένων και ασφαλώς ο φόβος της απόλυσης ή της παραπέρα επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης, ευνοούν την εσωστρέφεια, την ατομικοποίηση και τη παθητικότητα, ενισχύουν τη πρόσδεση στους ισχυρούς, τον ενδοταξικό ανταγωνισμό και τον ακροδεξιό λαικισμό.
χρειαζόμαστε ιδέες, αιτήματα, επιχειρήματα, μορφές οργάνωσης και αγώνα που να εμπνέεουν τους πιο ανυπότακτους και να εξοπλίζουν όσους πλήττονται από τα μέτρα, που να ενώνουν τους άνεργους με τους εργαζόμενους,τους ντόπιους με τους αλλοδαπούς, τους εξασφαλισμένους με τους επισφαλείς, που να πιέζουν τα συνδικάτα για δράση, οργανώνοντας παράλληλα δομές και χώρους ταξικής αυτοοργάνωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης..

logos_en_drasei είπε...

Disabled Ιωάννης Συρόπουλος Enabled:
Μόνον ο λαός, Κατερίνα, μπορεί να αποφασίσει για τη τύχη του. Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας και ας αποφασίσουμε να ρίξουμε στο Καιάδα το καπιταλιστικό σύστημα! Δεν χρειαζόμαστε κανέναν ήρωα για να δράσουμε. Όλοι εμείς είμαστε οι ήρωες, παντού σε όλο το κόσμο και μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! Η έμπνευση είναι η αριστερά και αν κάποιο... Δείτε περισσότερα.ς δεν εμπνέεται δεν ευθύνεται η αριστερά γι' αυτό! Όλα όσα γράφεις τα λέει και τα ξαναλέει εδώ και χρόνια το ΚΚΕ και μάχεται γι' αυτά! Και αισιοδοξώ πως η αριστερά θα πάψει να είναι διασπασμένη και τότε θα δεις τι μαζικότητα θα υπάρξει άμεσα! Πραγματική αριστερά, όχι μόνο στο όνομα...

logos_en_drasei είπε...

Κ.Ρ:
θα συμφωνήσω ως προς όλα, εκτός από το ρόλο του ΚΚΕ.. στη συγκυρία που ανφερόμαστε, οι ιδεοληπτικοί μανδύες, η διασπαστική και εξουσιαστική λογική που καλλιεργεί η ηγεσία του και οι επιλογές της στο εργατικό κίνημα, και όχι μόνο, η συντηρητικοποίηση των επιλογών του ( σημεία τους αναδιπλώνονται και ταυτίζονται με τις εκτιμήσεις του ΛΑΟΣ), η εγκλημα... Δείτε περισσότερα.τική παθογένεια του χώρου αυτού ( σου θυμίζω την αποκατάσταση του Στάλιν), η καταστροφική τακτική να μην ανανωρίζει κανενός τον αγώνα, αν δεν έχει την ηγεμονία του, συνηγορεί, με σοβαρότατες ευθύνες, στην απουσία αντίπαλλου δέους στο καπιταλισμό..που φυσικά, όπως κι εσύ, θεωρώ ότι δεν είναι μονόδρομος.
Παντού, σ΄αυτό το σκατόκοσμο που ζούμε, οι άνθρωποι αφυπνίζονται, αμφισβητούν τη κυριαρχία - οικονομική, πολιτική ,πολιτιστική - ενώνονται γύρω από το πιο πλούσιο τραπέζι ΄αυτό που στήνεται μέσα στους δρόμους, για να συναντηθούν , πέρα από ηλικία, φύλο, χρώμα ή εθνικότητα, και να ενωθούν γύρω του
Μέσα σε μια λίμνη ελεύθερης ανταλλαγής και χρήσης όχι των τιμών, των ιδεών και αξιών.
Μέσα από δομές που επιχειρούν να ανακάμψουν την ταλαιπωρημένη μας αυτοπεποίθηση και τα κουράγια μας, φωτογραφίζοντας και υλοποιώντας μια απούσα κοινωνική πραγματικότητα, που η έλλειψη της, τραυματίζει ματώνει και συνθλίβει ρηγματώνοντας πολύπλευρα τις προσωπικές ταυτότητες, τη λαμπερή και άφθαρτη νεότητά μας, τη συνοχή μας, τις προσπάθειες να γίνουμε και να είμαστε ένα κομμάτι της πολυπόθητης απάντησης, πέρα και μακριά από την κοινωνική εξορία, μέσα και κοντά στις μικρές ή μεγάλες μας περιπλανήσεις που μας δονούν και μας αφυπνίζουν, τη τραγικότητα του καθημερινού βιώματος, και τη κλωτσιά που η ταπεινή αξία τρώει απ΄τον ανάξιο.

logos_en_drasei είπε...

Κ.Ρ:
προσωπικά, πριν αποχωρήσω για τόπους χλοερούς, έχω σκοπό να κάνω μεγάλη φασαρία, τέτοια που να ακούσει ο ντουνιάς, και να ευφρανθεί η καρδούλα του.. ευχαριστώ για την επισήμανση!!

logos_en_drasei είπε...

Disabled Ιωάννης Συρόπουλος Enabled:
Οι θέσεις του ΚΚΕ δεν είναι κρυμμένες στο σεντούκι του θησαυρού και ανάθεμα αν έχει μπει κανείς στο κόπο, πριν βγάλει συμπέρασμα, να τις διαβάσει! Να με συμπαθάς Κατερίνα μου αλλά δεν έχεις διαβάσει τίποτε και αυτό φαίνεται από τα επιχειρήματά σου. Σίγουρα έχεις διαβάσει το αντίπαλο δέος, διάβασε, όμως, και τις απαντήσεις του ΚΚΕ ώστε η επιχειρηματ... Δείτε περισσότερα.ολογία σου να έχει βάθος και τεκμηριωμένη άποψη! Χαίρομαι που συμφωνούμε! Όσο για το ρόλο του ΚΚΕ ας απαντήσει το ίδιο αλλά μπορείς κι εσύ να ενημερωθείς, αν θέλεις, διαβάζοντας τις θέσεις του αλλά και για τον Στάλιν.

logos_en_drasei είπε...

Disabled Ιωάννης Συρόπουλος Enabled:
Αυτό δείχνει οργή, δικαιολογημένη φυσικά αλλά δεν είναι λύση και αν μου επιτρέπεις θα έλεγα πως εμπεριέχει και μεγάλη ηθική ικανοποίηση για σένα! Το θέμα είναι να αγωνιστούμε τώρα που έχουν αρχίσει να πετούν τυράκι. Μας θεωρούν ποντίκια και έβαλαν σκοπό να μας βάλουν, ξανά, στη φάκα!! Είδα στα δελτία ειδήσεων πως δόθηκε εντολή να ανοίξουν οι λογαρι... Δείτε περισσότερα.ασμοί για το βατοπέδι και τη ζίμενς. Ο Ρουσόπουλος έδωσε κατάθεση και ετοιμάζονται και άλλοι δύο κατά αντιπαράθεση. Με λίγα λόγια, θέλουν να ικανοποιήσουν το κοινό αίσθημα, όπως κάνουν χρόνια τώρα, και να περιοριστεί η αντίδραση του κόσμου! Φυσικά, κανείς λόγος για τους τραπεζίτες και λοιπούς ομορφονιούς και τα τρελά κέρδη τους!! Το χρήμα ρέει άφθονο, αυτό που παράγουμε εμείς, και πηγαίνει στις τσέπες των γνωστών. Άσε τη φασαρία και έλα στους δρόμους να τα πούμε εκεί…

Ανώνυμος είπε...

Εγώ παιδιά διαφωνώ και τα έχω γράψει και στο blog μου.

Πάντα εθελοτυφλούμε και βγάζουμε τις ουρές μας απέξω και πετάμε γενικότητες τύπου "λαός".. και ο "λαός" θα κάνει και θα δείξει..

Ο λαός ψηφίζει κατά 80% δικομματικά και δεν είναι καθόλου άμοιρος ευθυνών..
Ο λαός διορίζει το παιδί του με ρουσφέτι και κάνει πάρτυ.
Δεν κόβει απόδειξη και κάνει πάρτυ.

Κατέκλεψε και αυτός το κράτος..

Και δεν είναι καθόλου υποχείριο των ΜΜΕ..Το συμφέρον του κοιτούσε το προσωπικό..

Με προσωπικές λογικές δεν γίνετε να πάμε "αριστερά"

Αν κανείς δεν καταλαβαίνει ότι το κράτος είναι το κοινό ταμείο όλων μας δεν γίνετε δουλειά

Και τόσα χρόνια κανείς δεν το καταλάβαινε..
Τώρα όμως όλοι οργίζονται και θέλουν να πάμε "αριστερά"..

Θέλει μεγάλη μαγκιά για να είσαι "αριστερός"
Πρέπει να είσαι παράδειγμα αλτρουισμού..
Παράδειγμα για τους υπόλοιπους όταν δουλεύεις στο δημόσιο..
Και βράχος ηθικής..
Ώστε να δώσεις κίνητρο να ξεφύγουν και οι άλλοι από ατομικές λογικές..

Πρέπει να ξέρεις να συνθέτεις και να είσαι ομαδικός τύπος..

Εδώ ακόμα και η αριστερά λειτουργεί με βάση το ιδίον όφελος..
Καθένας για το κόμμα του..από 5% να πάει 6%..

Και υπάρχουν 1000 οργανώσεις αριστερές που για μία φράση του Λένιν διασπούνται σε 1000κομμάτια..

Ποτέ δεν ανανέωσαν το λόγο τους και τις προτάσεις τους..
Ποτέ δεν οργανώθηκαν..
Ποτέ δεν ανοίχτηκαν σε κόσμο..

Και το σημαντικότερο..
Ποτέ δεν θέλησαν να πάρουν την εξουσία..
Τους αρκεί να ζουν τα ονειρά τους στο μυαλό τους.

Στην κοσμάρα τους..το μαγαζάκι του ο καθένας και πουλάν αριστεριλίκι...

Και το ΚΚΕ κινείτε σε ατομική λογική με μεμονομένες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ..

Παρότι σέβομαι τις θέσεις του είναι και αυτό μέρος της διάσπασης..

Και σίγουρα όλα αυτά δεν θα αρέσουν σε κάποιους..ούτε σε σας μάλλον αλλά εγώ αυτά πιστεύω για την αριστερά..

Και εκεί που ελπίζουμε όλοι περισσότερο να δούμε κάτι καλό πρέπει να κάνουμε και την σκληρότερη κριτική πιστεύω..

Και η αριστερά έχει ευθύνη για την ανυπαρξία της..
Για αυτά και άλλα τόσα..

Και δεν τη βλέπω πάλι με αυτές τις πρακτικές και αυτό τον λόγο να δίνει καμία λύση..

Ποτέ δεν έδωσε όραμα και κίνητρο για να σπάσει το δικομματισμό..

Και δεν μπορεί ούτε καν τώρα..

Δυστυχώς και μετά την κρίση εγώ τα βλέπω για δικομματισμό ή 3-κομματισμό να πηγαίνουμε πάλι..
Όσο και αν λιβανίζουμε τον "λαό"..

logos_en_drasei είπε...

Αρχικα συμφωνω με οσα λες για τον λαο. Τα εχω πει κι εγω σε παλιοτερες αναρτησεις! Ισως και να εχεις διαβασει καποια σχετικη, δεν ξερω, αλλα τα εχω πει χιλιαδες φορες για τον "λαο" (που απο εμας απαρτιζεται) και τις ευθυνες του. Για την αριστερα φοβαμαι οτι και παλι θα συμφωνησω σε πολλα απο αυτα που λες. Παροτι προσωπικα θεωρουμαι αριστερη (δεν ανηκω ουσιαστικα σε καποιο απο τα υπαρχοντα κομματα και γενικοτερα δε βαζω ταμπελες αλλα αφου υπαρχουν καποιες λεξεις για καποιες ιδεολογιες τη χρησιμοποιω κι εγω για να συνεννοηθουμε) πιστευω δυστυχως οτι ουτε πολλοι απο τους αριστερους των κομματων (οχι οι αριστερη ιδεολογια) μπορουν να σταθουν επαρκως, να πεισουν ισως, να λειτουργησουν πιο ενωτικα, να εφραμοσουν οσα λενε, εν ολιγοις δεν ξερω τι φταιει και τελικα δεν ψηφιζω κανεναν στο τελος απο τη βουλη. Καλως η κακως. Κανεις μα κανεις δεν ειναι αμοιρος ευθυνων! Ακομη και το θεμα των κομματων σε σχεση με τις ιδεολογιες που το καθενα αντιπροσωπευει ειναι μεγαλη κουβεντα...και καμια φορα ολα ειναι σχετικα. Ισως ερθει καποιος δηλαδη και μας πει, που ξερετε εσεις οτι το ΚΚΕ η ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορουσε να σταθει επαρκως στη θεση της κυβερνησης, δεν τους εχει δοθει καμια ευκαιρια. Ουτε τα δυο μεγαλα κομματα μας πειθουν στα λογια (ποσο μαλλον στις πραξεις) οτι μπορουν να σταθουν κι ομως ειχαν απο εμας απειρες ευκαιριες κι ακομη μας κατσικωνονται με δικη μας ψγφο. (το κειμενο δεν το εγραψα εγω, ενας φιλος στο fb το εγραψε οπως ειδες. Το ανερτησα για σχολιασμο).

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα