Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

Kyriakatiko Sxoleio Metanastwn

Τουλάχιστον 1.502 μετανάστες έχουν χάσει την ζωή τους στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Fortress Europe, η οποία κάθε χρόνο καταγράφει τα θύματα της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την οργάνωση πάντως...
ο αριθμός των θυμάτων μειώθηκε κατά 23% από το 2007.Τα αποτελέσματα προκύπτουν από την συλλογή στοιχείων από τις δημοσιεύσεις των Μ.Μ.Ε. κυρίως στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Μάλτα καθώς πρόκειται για τις χώρες που αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα στη Ευρώπη. Αντίθετα, ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν την ζωή τους αυξήθηκε στο κανάλι της Σικελίας, αφού από τους 556 το 2007 έφτασε τους 642 το 2008.Το 2008 σημειώθηκαν ακόμη 216 θάνατοι μεταναστών στο Γιβραλτάρ, 136 στα Κανάρια Νησιά, 181 στο Αιγαίο Πέλαγος ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, ενώ 267 πέθαναν στις ερήμους της βόρειας Αφρικής ή κατά την διάρκεια της μεταφοράς τους με φορτηγά ή οχηματαγωγά πλοία στην Αδριατική. Από το 1988 τουλάχιστον 13.351 μετανάστες έχουν χάσει την ζωή τους στα σύνορα της Ευρώπης, εκ των οποίων οι 5.131 έχουν εξαφανιστεί στην θάλασσα.
Νέστορας Πουλάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα