Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

Kyriakatiko sxoleio metanastwn:

Οργή λαού για το πολιτικό σύστημα

Στο στόχαστρο πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, δικαστές και επιχειρηματίες - Οι πολίτες θέλουν στη φυλακή τους ενόχους
Σε ποσοστά ρεκόρ, της τάξης του 91%, έχει φτάσει η οργή της ελληνικής κοινωνίας για το πολιτικό σύστημα της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας «Alco» για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Οι ίδιοι οι πολίτες απαντούν ότι την οργή τους θα καταλάγιαζε η τιμωρία στην πράξη και όχι στα λόγια όλων όσων εμπλέκονται στα σκάνδαλα. Όσο για το νικητή των επόμενων εκλογών, η αδιευκρίνιστη ψήφος (αποχή, λευκό - άκυρο, δεν γνωρίζω- δεν απαντώ) έχει σαφές προβάδισμα.Το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς αποτυπώνεται και στη δημοσκόπηση της εταιρίας «MARC», που δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».
Δειτε εδω:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=162798

1 σχόλιο:

stefanos είπε...

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ...
ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ!

Από την εφημερίδα TA NEA (15/5/10) σελ.17
Μισθωτοί χωρίς... αποδοχές!
Στην τσιμπίδα της Εφορίας 177.500 που δήλωσαν μηδέν εισοδήματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΗ

Αντιμέτωποι με τον έλεγχο και τα πρόστιμα της Εφορίας θα βρεθούν 177.500
μισθωτοί οι οποίοι πέρυσι δεν δήλωσαν καν αποδοχές (από 10.000 έως και πάνω από 50.000 ευρώ) ή δήλωσαν χαμηλότερες από τις πραγματικές.
Πιάστηκαν στην τσιμπίδα των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και τώρα έρχεται η σειρά των Εφοριών να επιβάλουν και να εισπράξουν πρόστιμα και διαφυγόντες φόρους.
(............)
149.323 φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα χαμηλότερα από αυτά που προκύπτουν από τις δηλώσεις των εργοδοτών τους. Το συνολικό ύψος των μη δηλωθέντων αποδοχών υπερβαίνει τα 205 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, για περίπου 80.000 φορολογουμένους οι αποκλίσεις μπορούν να χαρακτηριστούν αμελητέες καθώς δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ. Υπάρχουν όμως και περίπου 30.000 φορολογούμενοι οι οποίοι απέκρυψαν εσκεμμένα ή κατά... λάθος εισοδήματα από 2.000 έως 5.000 ευρώ.
28.177 φορολογούμενοι δηλώθηκαν από εργοδότες ως αποδέκτες αμοιβών για μισθωτές υπηρεσίες άνω των 10.000 ευρώ, οι ίδιοι όμως δεν υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το αντίστοιχο οικονομικό έτος (2009, για τα εισοδήματα του 2008). Το συνολικό ποσό εισοδήματος που δεν δηλώθηκε από αυτές τις περιπτώσεις αγγίζει τα 507 εκατομμύρια ευρώ.
Ξεχωρίζουν ιδιαίτερα 611 φορολογούμενοι οι οποίοι δεν δήλωσαν καν εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ.

ΜΗΝΥΜΑ: ZHTEITAI KOINΩNIA

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα