Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010


Kyriakatiko Sxoleio Metanastwn
Παγκόσμια μέρα του πρόσφυγα σήμερα και συμπληρώνεται 10ος μήνας που η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθήνας συνεχίζει να δίνει 20 (!) ραντεβού κάθε Σάββατο, όταν στις ουρές βρίσκονται μερικές χιλιάδες αιτούντων. Δικαιολογία είναι η υπολειτουργία των Επιτροπών Ασύλου που, σύμφωνα με την αστυνομία, οφείλεται στις Περιφέρειες του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η κυβέρνηση, από τον περασμένο Νοέμβρη, ανακοινώνει... την κατάθεση νέας νομοθετικής ρύθμισης για το άσυλο, που τελικά ποτέ δεν έρχεται. Όμως γίνονται νέες επιχειρήσεις «σκούπα» σε περιοχές μεγάλης συγκέντρωσης προσφύγων ή ακόμα και μέσα στα σπίτια τους και η σοδειά είναι άνθρωποι που στερούνται το δικαίωμα της αίτησης ασύλου. Εκφράζουμε την αλληλεγγυη μας στους προσφυγες για τις απαράδεκτες συνθήκες που βιώνουν, τις άτυπες απελάσεις, για την απάνθρωπη αδιαφορία για τα δικαιώματά τους. Βασικά μας αιτήματα είναι να φύγει η διαδικασία του ασύλου από τα χέρια της αστυνομίας, να εφαρμοσθούν οι διεθνείς νόμοι για προνοιακές παροχές και κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών όσων ζητούν άσυλο, να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής ανοιχτά στους πρόσφυγες, να σταματήσουν οι απελάσεις, να καταργηθεί η Συνθήκη του Δουβλίνου, να αποχωρήσουν οι ελληνικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα