Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

 31/5/2010 Ισραήλ - Ελλάδα - ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ


Μηνυμα απο τον Pano Δντ:


[Σου στέλνω ένα μήνυμα που προσπαθώ να ποστάρω στις συζητήσεις(όχι πως είναι για συζήτηση) και δεν μπορώ...(αναφερεται στις συζητησεις της ομαδας του blog στο facebook)
Αν μπορείς εσύ καλώς.
Βέβαια επειδή το έχω γράψει σε φόρουμ δεν ξέρω πως θα βγει. Ίσως θέλει πάρα πολλές μετατροπές στους συνδέσμους, υπογραμμίσεις κτλ. Κάντο ότι θες.(και στο μπλογκ σου αν θες..)
Πάντως έχει ασυναρτησίες γιατί δεν είναι 1 ποστ. Είναι 2 τα οποία έχουν γίνει σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και στο συγκεκριμένο φόρουμ έχει γίνει κάποια συζήτηση ανάμεσα στα 2 ποστ μου οπότε μπορεί κάπου να "ξεφεύγω".]


Αρχικα παρατιθεται ο παρακατω συνδεσμος για περισσοτερες πληροφοριες:http://tvxs.gr/news/%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%BF/%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%B4


Ακολουθει το 1ο ποστ:...

Το Ισραήλ επιτέθηκε σε διεθνή ύδατα.

2 από τα πλοία είναι ελληνικά και βρίσκονται πάρα πολλοί Έλληνες πάνω σε όλα τα πλοία μέσα σε αυτούς και ο γνωστός δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ο οποίος βρισκόταν στο τούρκικο πλοίο που έγινε η σφαγή εναντίον άοπλων. Επίσης απ' ότι λέγεται στα πλοία βρίσκονται και βουλευτές (των κομμάτων της αριστεράς) από τη Γερμανία(?), ευρωβουλευτές και διάσημοι συγγραφείς. Οι ακτιβιστές είναι πάνω από 700.

Το ισραήλ έχει επιβάλλει λογοκρισία στα ΜΜΕ.

Το τελευταίο πλοίο που καταλήφθηκε ήταν η "Ελεύθερη Μεσόγειος" και μάλιστα live την ώρα που ο Πολίτης μιλούσε για διεθνή πειρατεία και το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ.

Καλούσαν παράσταση διαμαρτυρίας από πολλές πλευρές(μεταξύ αυτών και η πρωτοβουλία για τη γάζα) έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στις 7-7:30. Επίσης στις 5:30 καλεί το ΚΚΕ στην πρεσβεία.

Στη στιγμή στην Κωνσταντινούπολη έγιναν πορείες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Το πρωί είχαν ξεσπάσει σοβαρά επεισόδια. Κάποια στιγμή έφτασαν σχεδόν μέσα στην πρεσβεία οι διαδηλωτές..

Πάλι θα εκφράσουν την "οργή" τους οι κυβερνώντες..

Οι άνθρωποι ξεχνάνε γρήγορα. Οι εβραίοι τότε, οι παλαιστίνιοι τώρα.

Λένε για 19 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες αλλά το Ισραήλ ακόμα να επιβεβαιώσει κάτι.

Διαφορα εχει και στο:


http://athens.indymedia.org


2ο ποστ:

Πριν περίπου 2:30 ώρες γύρισα από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας αριστερών-αναρχικών-μκο-παλαιστινιακών οργανώσεων και φυσικά την πρωτοβουλίας που διοργάνωσε το όλο θέμα με τα καράβια και την ανθρωπιστική βοήθεια (δηλαδή την αποστολή..) που καλούσαν στις 7.
Η συγκέντρωση χτυπήθηκε βάναυσα (στις 7:30) ενώ υπήρχαν αρκετές χιλιάδες κόσμου και έρχονταν κι άλλοι. Οι ματαδες ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΗ άρχισαν την επίθεση. Ήδη από την αρχή είχαν παραταχτεί έτσι ώστε να είναι σχεδόν περικυκλωμένο το σημείο συγκέντρωσης(πρεσβεία του ισραήλ διασταύρωση κατεχάκη και κηφισίας). Εμείς ανοργάνωτοι, γονείς με παιδάκια κτλ πιστεύοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Όμως διαψευστήκαμε αφού όχι μόνο χτύπησαν κόσμο* αλλά έκαναν και προσαγωγές(να τις μετατρέψουν σε συλλήψεις. Το μόνο που μένει να δω είναι να τις μετατρέψουν σε συλλήψεις..ή για να είμαι ειλικρινής έχω δει άλλες φορές οπότε δεν θα μου έκανε έκπληξη).
Μας "συνόδευσαν" πολλές διμοιρίες κυνηγόντας τον κόσμο και ρίχνοντας χημικά περίπου ως τον ευαγγελισμό(μας πήγαιναν προς σύνταγμα και μπροστά έκλεισαν το δρόμο στο ύψος της βουλής). Εκεί έφυγα ενώ έπεφταν δεκάδες χημικά εκεί που είχαν κλείσει στη βουλή και εκατοντάδες κόσμος παρέμενε στους δρόμους για να δει τι θα γίνει.
Η κυβέρνηση εκτός όλων των άλλων(μέτρα "εξυγίανσης" οικονομίας, παιδεία, ασφαλιστικό, ξεπουλήματα κτλ) έδειξε ξεκάθαρα με ποιον είναι. Προτίμησε να χτυπήσει με απίστευτη βία ακόμα μια ειρηνική συγκέντρωση, όπως έγινε και στις 5,6,20 μάη και σε πολλές άλλες μόνο τον τελευταίο μήνα, και κυρίως όταν έχουν χτυπηθεί πλοία με Ελληνική σημαία στα Διεθνή ύδατα, έχουν χτυπηθεί και συλληφτεί Έλληνες που επέβαιναν στα πλοία και το κυριότερο υπάρχουν πολλοί νεκροί σε μια ανθρωπιστική βοήθεια(που υπήρχαν βουλευτές, δημοσιογράφοι, συγγραφείς κτλ αλλά κυρίως απλοί ακτιβιστές..). Η κυβέρνηση του Ισραήλ για ακόμα μια φορά παρέβηκε με τον χειρότερο τρόπο το διεθνές δίκαιο και αυτό που έκανε ουσιαστικά είναι πειρατεία. Όμως πειρατεία θα ήταν αν δεν ήταν επίσημο κράτος αλλά κάποιοι όπως στη Σομαλία. Άρα είναι αφορμή πολέμου. Επιτέθηκαν σε πλοία που είχαν Ελληνική σημαία(άρα ανήκουν στο Ελληνικό κράτος) και σε Έλληνες πολίτες. Οποιοσδήποτε καταλαβαίνει ότι το να σταματήσουν οι εμπορικές-οικονομικές, διπλωματικές. στρατιωτικές κτλ συναλλαγές-σχέσεις με την κυβέρνηση του Ισραήλ είναι απολύτως φυσιολογικό και αναγκαίο. Να διωχθεί ο πρέσβης του Ισραήλ από την Ελλάδα. Αλλά αυτά θα τα έκανε μια κυβέρνηση που δεν ήταν πουλημένη.


*προσωπικά είδα να περνάνε δίπλα μου τρέχωντας έναν, να τον κρατάνε 2-3 συγκεντρωμένοι, να είναι γεμάτος αίματα και να φωνάζουν να κάνει ο κόσμος άκρη(και που να πάνε..ήταν πολύ κλειστά και έριχναν από παντού χημικά) για να τον πάνε σε κάποιο κοντινό νοσοκομείο-ιατρείο..


Υ.Γ Τα χημικά είναι ισραηλινά. Και είναι η φετινή σοδειά είναι η χειρότερη..Η πιο δυνατή.

Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ..Έτσι εξηγείται η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ επίθεση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κράτους εναντίον διαμαρτυρόμενων στην Ισραηλινή πρεσβεία. Α ρε σοσιαλιστή Γιωργάκη...

Έλεγχοι της αστυνομίας σε τραυματίες-διαδηλωτές που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο..Κοίτα να δεις που δεν θυμάμαι πως λέγονται αυτά τα καθεστώτα..Από Χ αρχίζει αλλά όλο μου διαφεύγει αυτή η λέξη..

δειτε σχετικα εδω:

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF

1 σχόλιο:

koukoulo είπε...

Διορθώσεις
1)

"Καλούσαν παράσταση διαμαρτυρίας από πολλές πλευρές(μεταξύ αυτών και η πρωτοβουλία για τη γάζα) έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στις 7-7:30. Επίσης στις 5:30 καλεί το ΚΚΕ στην πρεσβεία."

--> Επίσης στις 5:30 καλούσε το ΚΚΕ στην πρεσβεία.

2)"Στη στιγμή στην Κωνσταντινούπολη έγιναν πορείες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Το πρωί είχαν ξεσπάσει σοβαρά επεισόδια. Κάποια στιγμή έφτασαν σχεδόν μέσα στην πρεσβεία οι διαδηλωτές.."

--> Στην Κωνσταντινούπολη...
(απλά θέλει σβήσιμο το "Στην στιγμή")

Πρόσθεση
3)
"Μας "συνόδευσαν" πολλές διμοιρίες κυνηγόντας τον κόσμο και ρίχνοντας χημικά περίπου ως τον ευαγγελισμό(μας πήγαιναν προς σύνταγμα και μπροστά έκλεισαν το δρόμο στο ύψος της βουλής). Εκεί έφυγα ενώ έπεφταν δεκάδες χημικά εκεί που είχαν κλείσει στη βουλή και εκατοντάδες κόσμος παρέμενε στους δρόμους για να δει τι θα γίνει."

--> Τελικά έμαθα ότι πήγαν προς προπύλαια-ομόνοια.

-------
Το ωραίο είναι ότι ήταν πολύ δυναμική η συγκέντρωση. Όση ώρα μας πήγαιναν προς ομόνοια-προπύλαια ρίχνοντας χημικά, η Κηφισίας σειόταν από τα συνθήματα (παρά το γεγονός ότι δεν είχε τόσο πολύ κόσμο. Μάλλον γύρω στα 5000 αλλά για τις συνθήκες, που θα μπορούσα να τις αναλύσω, δεν είναι κακός αριθμός).
Ενδιαφέρον εμπειρία μπορώ να πω..


Δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο να διορθώσω αν και όλο και κάτι χάνω.

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα