Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Kyriakatiko Sxoleio Metanastwn
Προς τιμήν του Pedro Almodovar.
Γεννήθηκε στην Kαλτσάδα δε Kαλατράβα της Mάντσα, μια από τις πιο φτωχές περιοχές της αγροτικής Iσπανίας.

Σε ηλικία 8 ετών μαθήτευσε σε σχολή Σιλεσιανών ιερέων. Οι εμπειρίες του από το σχολείο αυτό, τον απομάκρυναν πολύ νωρίς απ' το Θεό και αποτέλεσαν την έμπνευση για την ταινία του "Κακή εκπαίδευση".

Αντιδρώντας στην ανιαρή ζωή της επαρχίας, έρχεται... σε ηλικία 16 ετών στη Mαδρίτη, όπου, ύστερα από διάφορες ευκαιριακές δουλειές, προσλαμβάνεται ως διοικητικός υπάλληλος στην Iσπανική τηλεφωνική Εταιρεία. Αναπτύσσει έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα, αγοράζει μια super-8 και σκηνοθετείτις πρώτες του ταινίες μικρού μήκους τις οποίες και παρουσιάζει σε ειδικές προβολές, που εξελίσσονται σε αληθινά χάπενινγκ.

O Αλμοδοβάρ, είναι γνήσιο τέκνο της λεγόμενης "κίνησης movida", που δημιουργήθηκε στη Μαδρίτη, στα τέλη της δεκαετίας του 70, μετά το θάνατο του Φράνκο (ένα μεσογειακό underground με χαρακτηριστικά την εξωστρέφεια, το ροκ, τον ερωτισμό, τη σύγχυση των φύλων, τις ακραίες καταστάσεις και το σύνθημα "Κάνε τέχνη τη ζωή σου"). Τοποθετεί τη γυναίκα ως επίκεντρο όλων των μυθοπλασιών του, που δεν είναι παρά μελό και φάρσες. Χαρακτηριστική είναι επίσης η αισθητική των έντονων χρωμάτων, που χρησιμοποιεί σε πολλές ταινίες του. Συνηθίζει να δουλεύει με τους ίδιους ηθοποιούς, τους οποίους βλέπουμε να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αρκετές ταινίες του.



Φιλμογραφία

2006 Γύρνα πίσω
2004 Kακή εκπαίδευση
2002 Μίλα της
1999 Όλα για την μητέρα μου
1997 Καυτή σάρκα

1995 Το μυστικό μου λουλούδι
1993 Κίκα
1991 Ψηλά τακούνια
1990 Δέσε με!
1988 Γυναίκες στο πρόθυρα νευρικής κρίσης
1987 Ο νόμος του πόθου
1986 Ματαντόρ
1984 Μια ζωή ταλαιπωρία
1983 Αμαρτωλές καλόγριες
1982 Λαβύρινθος του πάθους
1980 Η Πέπι, η Λούσι και τ' άλλα κορίτσια

1978 Ξέσκισέ με, Τιμ!

1978 Salomé (μ.μ.)

1977 Sexo va, sexo viene (μ.μ.)

1976 Muerte en la carretera (μ.μ.)

1976 Sea caritativo (μ.μ.)

1975 Blancor (μ.μ.)

1975 Caída de Sódoma, La (μ.μ.)

1975 Homenaje (μ.μ.)

1975 Sueño, o la estrella, El (μ.μ.)

1974 Dos putas, o historia de amor que termina en boda

1974 Film político (μ.μ.)
Πηγη:http://www.klg.gr/pedro%20almodovar.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα