Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010Στις 15 Δεκέμβρη, απεργούμε και διαδηλώνουμε όλες-όλοι. Η επιτυχία της θα είναι πηγή αυτοπεποίθησης για μας. Θα είναι απόδειξη στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ ότι έχουν αντίπαλο, ότι έχουν «αντιπολίτευση» στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στις σχολές και τα σχολεία που θα παλέψει μέχρι τη νίκη. Θα είναι απάντηση στους εκβιασμούς των αφεντικών. Θα δείξει στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ότι απορρίπτουμε τις «διαπραγματεύσεις» τους και απαιτούμε την οργάνωση του αγώνα.


Γι’ αυτό δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας για την οργάνωσή της, και προετοιμάζοντάς την, στήνουμε τις προϋποθέσεις για τη συνέχεια, για το συντονισμό των αγώνων που βρίσκονται σε εξέλιξη, για την κλιμάκωσή τους. Οργανώνουμε συλλογικά τη δράση και την αντίστασή μας με Επιτροπές Αγώνα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους χώρους εκπαίδευσης.


Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και τους νεολαίους που αγωνίζονται στην Ιρλανδία, τη Βρετανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, με το σύνθημα «Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας».
Χρέος: Σε ποιους πληρώνουμε και γιατί


Όταν η κυβέρνηση υπέγραφε τον... Απρίλη του 2010 το Μνημόνιο, ισχυριζόταν ότι τα «σκληρά, αλλά αναγκαία μέτρα» θα αποδώσουν το 2014, ότι θα σωθούμε από τη χρεοκοπία. Σήμερα, παρουσιάζουν ως επιτυχία την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων έως το 2024. Έλεγαν και λένε ψέματα.

Το μισό του φετινού προϋπολογισμού, δηλαδή 62 δισ. που μάζεψαν από τις περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, από τις διαδοχικές αυξήσεις της φορολογίας, από τις άγριες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, δίνονται για τόκους και για χρεολύσια, πηγαίνουν στις τσέπες Ελλήνων και Ευρωπαίων τραπεζιτών.

Την ίδια στιγμή, τα λαϊκά στρώματα μετά βίας επιβιώνουν, τα νοσοκομεία καταρρέουν, τα φάρμακα κόβονται, οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν λόγω της υποχρηματοδότησης και των απολύσεων των συμβασιούχων, η ανεργία εκτινάσσεται.

Τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικα είχαν και έχουν ένα μόνο στόχο: Να ενισχύσουν με κάθε τρόπο τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους που κλυδωνίζονται από την κρίση που σαρώνει την Ελλάδα και την Ευρώπη. Γι’ αυτό τίποτα δεν τους είναι αρκετό. Γι’ αυτό ο Ντομινίκ Στρος Καν του ΔΝΤ και ο Όλι Ρεν της ΕΕ ζητούν γρήγορες «αναδιαρθρώσεις», την κομψή λέξη που σημαίνει κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων -του ύστατου μέτρου προστασίας των εργαζόμενων από τα αφεντικά-, ιδιωτικοποιήσεις παντού -στις συγκοινωνίες, στη ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ, στα ΕΛΤΑ-, κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους. Γι’ αυτό ο ΣΕΒ δεν ικανοποιείται με τίποτα, απαιτεί μείωση των μισθών στο όνομα δήθεν του περιορισμού των απολύσεων, ζητά την επαναφορά παντού της 6ήμερης εργασίας και άλλα πολλά.Πρέπει και μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική τους

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, γίνεται καθαρό ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτόν του αγώνα, της οργάνωσης της δράσης μας παντού, της ανάληψης πρωτοβουλιών για συντονισμό και κλιμάκωση.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους δήμους, των ναυτεργατών, των νοσοκομειακών γιατρών, των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες, είναι οι μάχες που δείχνουν ότι η αντίσταση είναι εδώ, ότι μαζικοποιείται και γίνεται πιο μαχητική. Μαζί τους, οι μεγάλες διαδηλώσεις στις 17 Νοέμβρη και τις 6 Δεκέμβρη, που παρά τη μεγάλη καταστολή, χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι κατέβηκαν στους δρόμους.

Σε όλες αυτές τις μάχες ξεδιπλώνεται ο επόμενος «γύρος» μετά τις μεγάλες απεργίες της άνοιξης, που μας χρειάζεται για να ανακόψουμε την επερχόμενη λαίλαπα, να τραυματίσουμε ακόμα βαθύτερα την πληγωμένη από το εκλογικό αποτέλεσμα και την κοινωνική οργή κυβέρνηση, να κάνουμε εφικτή την ανατροπή της.Εργαζόμενοι και νεολαία οργανώνουμε τη 15 Δεκέμβρη και συνεχίζουμε

Η 15 Δεκέμβρη χρειάζεται να οργανωθεί σαν αφετηρία ενός νέου απεργιακού κύματος. Αυτό το καθήκον δεν μπορούν να το αναλάβουν οι Παναγόπουλοι της ΓΣΕΕ. Το απέδειξαν με τη συμμετοχή τους στο άθλιο παζάρι με τον ΣΕΒ. Χρειάζεται να το πάρουμε πάνω μας εμείς, οι χιλιάδες αγωνιστές της βάσης σωματείων και συνδικάτων, οι παρατάξεις της Αριστεράς, ο κάθε εργαζόμενος-εργαζόμενη που θέλει να προστατέψει τη ζωή και τα δικαιώματά του. Να την προετοιμάσουμε, δημιουργώντας προϋποθέσεις για τη συνέχειά της. Να βάλουμε αφίσες στο χώρο δουλειάς μας, να μοιράσουμε προκηρύξεις, να μιλήσουμε με συναδέλφους και φίλους μας, να τους κατεβάσουμε στην απεργία και τη διαδήλωση. Να ξαναζωντανέψουμε τις διαδικασίες στα σωματεία μας, οργανώνοντας γενικές συνελεύσεις, στήνοντας απεργιακές φρουρές και απεργιακές επιτροπές. Όπου δεν υπάρχουν, να κάνουμε τα πρώτα βήματα για το στήσιμό τους. Να πάρουμε μέρος σε Επιτροπές Αγώνα στις γειτονιές ή να βοηθήσουμε στο στήσιμό τους. Να οργανώνουμε τη συμπαράσταση σε μικρούς ή μεγαλύτερους αγώνες που γίνονται κεντρικά ή τοπικά.

Να χτίσουμε τη δύναμη που θα μπορέσει να κάνει πραγματικότητα το σύνθημα «οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους».ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΜΟΥΣΕΙΟ, 10.30 π.μ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

* Φραγμό στις απολύσεις τώρα

* Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

* Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις

* Μέτρα στήριξης για τους άνεργους

* Αυξήσεις δαπανών και προσλήψεις σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες

* Μονιμοποίηση των συμβασιούχων

ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ – ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

* Να φορολογηθεί το κεφάλαιο, οι μεγάλες περιουσίες, η εκκλησία

* Να σταματήσουν οι πολεμικοί εξοπλισμοί

* Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες

* Διαγραφή του χρέους - Καμιά πληρωμή στους τοκογλύφους

Απο Κυριακατικο σχολειο μεταναστων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα