Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011


Σαν σήμερα γεννηθηκε ο Ισαάκ Ασίμοφ.

Ο συγγραφέας Ισαάκ Ασίμοφ αρχικά έγινε γνωστός χάρη στη στήλη που διατηρούσε επί 399 τεύχη στο περιοδικό «Magazine of Fantasy and Science Fiction» και τη συμμετοχή του στο επίσης επιστημονικής φαντασίας περιοδικό «Amazing Stories». Κυρίως όμως οφείλει τη διασημότητά του στα εκατοντάδες βιβλία που έγραψε σε σχέση με το μέλλον και τα ρομπότ. Ανάμεσα στα πιο γνωστά περιλαμβάνονται το διήγημα «Nightfall» (στα ελληνικά αποδόθηκε ως «Νύχτα» ή «Τα αιώνια σκοτάδια»), το οποίο επανειλημμένως έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του αιώνα μας, η πολυβραβευμένη για την τηλεοπτική της απόδοση σειρά «Γαλαξιακή αυτοκρατορία» (τιμήθηκε με το βραβείο Hugo) και τα μυθιστορήματα «Εγώ, το ρομπότ» και «Ερχονται τα ρομπότ», τα οποία, σε αντίθεση με τη νοσηρή αντιμετώπιση των συγχρόνων του Ασίμοφ, παρουσίαζαν υπό ευνοϊκό φως τα ανθρωποειδή. Εν ολίγοις το έργο του... Ασίμοφ είναι μια επιστημονικά πλήρης αλλά σε εκλαϊκευμένη γλώσσα απόδοση μιας εποχής όπου τα τεχνολογικά άλματα της ανθρωπότητας (πρώτες διαστημικές αποστολές, πτητικές μηχανές και αυτοματοποίηση) γεννούσαν αμείλικτα ερωτήματα γύρω από το Σύμπαν, το Διάστημα, την ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες, αλλά και τις συνέπειες της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης.

Επισήμως ο Ισαάκ Ασίμοφ γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1920, σύμφωνα όμως με κάποιες μαρτυρίες μπορεί και να είχε γεννηθεί στις 4 Οκτωβρίου 1919. Είναι σίγουρο ότι, όποτε και αν γεννήθηκε, το μέρος ονομαζόταν Πετρούβιτσι και βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας. Επίσης βέβαιον είναι ότι στις 11 Ιανουαρίου 1923 μετανάστευσε με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη, όπου έφθασαν στις 3 Ιανουαρίου. Πέθανε στις 6 Απριλίου 1992 από κίρρωση του ήπατος και εξασθένηση της καρδιάς του. Αμφότερες οι παθήσεις επήλθαν ως συνέπειες του ιού του AIDS, από τον οποίο προσεβλήθη από μετάγγιση αίματος που του έγινε κατά τη διάρκεια τριπλού μπαϊπάς τον Δεκέμβριο του 1983.

Θεωρητικά ο Ασίμοφ φέρεται ως ο δημιουργός περισσοτέρων από 500 έργα, αυτός όμως ο αριθμός σε καμία περίπτωση δεν αποδίδει την αλήθεια. Πρώτον, διότι ως έργα του συμπεριλαμβάνονται και αρκετές συλλογές επιστημονικών διηγημάτων τα οποία ο Ασίμοφ απλώς συγκέντρωσε, αρκετά βιβλία στα οποία είχε απλώς ενεργό συμμετοχή, δύο πόστερ που είχε ζωγραφίσει, μερικά ποιήματα, κάποιες αστυνομικές περιπέτειες και αρκετά από τα παλαιότερά του έργα τα οποία ο ίδιος ξαναέγραψε σε πιο ώριμη ηλικία.Δειτε εδω: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=83&artid=142419&dt=04%2F05%2F2002#ixzz19rgev400
Απο Κυριακατικο σχολειο μεταναστων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα