Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011Η Γενική Απεργία στις 23 Φλεβάρη είναι μια μεγάλη ευκαιρία να εκφραστεί μαζικά και μαχητικά η αγανάκτηση που πνίγει εκατομμύρια εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους από τη βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η κυβέρνηση.
Τηρώντας κατά γράμμα την πολιτική του μνημονίου, η κυβέρνηση επιχειρεί να αποτελειώσει και τα τελευταία μας δικαιώματα. Όπως αναμενόταν μετά το χοντρό μαχαίρι στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, έρχεται η επίθεση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, με τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Καθόλου τυχαία τον τελευταίο μήνα υπάρχουν στο Πρωτοδικείο 600 αιτήσεις για δημιουργία επιχειρησιακών σωματείων. Οι εργοδότες προσπαθούν να στήσουν δικά τους σωματεία.


Ακρίβεια
Την ίδια ώρα η ακρίβεια σαρώνει. Η αύξηση της... τιμής των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες και τον ΟΣΕ, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τα διόδια, καθιστούν ανέφικτο σε πλατιές μάζες της κοινωνίας να ζουν τουλάχιστον με αξιοπρέπεια. Αν συνυπολογίσουμε την επίθεση στο χώρο της υγείας, με τη διάλυση του ΙΚΑ και την προσπάθεια να κλείσουν νοσοκομεία, την επίθεση στο χώρο της παιδείας με τις συγχωνεύσεις σχολείων και την επίθεση σε 350 κλάδους με το νόμο για τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα, η κυβέρνηση, οι καπιταλιστές και η τρόικα έχουν απέναντί τους τη συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών μαζών.


Στις 23 Φλεβάρη όλοι αυτοί θα έχουμε την ευκαιρία να συντονίσουμε την αντίστασή μας. Οι κλάδοι που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και οι κλάδοι που προγραμματίζουν κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα. Επίσης όλοι όσοι θέλουν, αλλά δεν μπορούν να μετατρέψουν την οργή τους σε άμεσες κινητοποιήσεις, είτε λόγω της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που έχει την πλειοψηφία σε πολλούς χώρους, είτε λόγω του ότι δουλεύουν σε χώρους μικρούς, που δεν έχουν τη δυνατότητα να δράσουν.
Τα πρώτα θετικά βήματα συντονισμού υπάρχουν μεταξύ των εργαζομένων στα λεωφορεία και των γιατρών που συμμετέχουν στην κατάληψη του υπουργείου Υγείας. Είναι ένας τρόπος απάντησης στην ξεδιάντροπη στάση της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ, που καθυστέρησε να κηρύξει γενική απεργία, θέλοντας να αφήσει μόνους τους εργαζόμενους των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση. Αλλά και για να δώσει χρόνο στην κυβέρνηση να περάσει όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια (συγκοινωνίες, υγεία) πριν την πανεργατική απεργία.


Συντονισμός
Για να εκφραστεί πολύ καλύτερα η αντίσταση στο μνημόνιο και την κυβέρνηση, πρέπει η 23 Φλεβάρη να γίνει κέντρο για όλες τις δυνάμεις που κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Από τους μαθητές και τους φοιτητές στα σχολεία και τις σχολές, ως τις παρατάξεις και τις απεργιακές επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς. Ως τις επιτροπές αγώνα στις γειτονιές που πρέπει να συνδέσουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αύξηση των εισιτηρίων με τη γενική απεργία.

Στις 23 Φλεβάρη χρειάζεται να τους δείξουμε ξανά ότι η εργατική τάξη μπορεί να κάνει το «βράχο να κυλήσει». Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη με μαζικές απεργίες να σταματήσει τις μηχανές του συστήματος και να δώσει το έναυσμα για την ανατροπή κάθε νόμου και κάθε μνημονίου.
 

Πηγη:http://www.dea.org.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3378&Itemid=42

Aπο Κυριακατικο σχολειο μεταναστων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα