Τα πνευματικα δικαιωματα των ποιηματων και των κειμενων ειναι κατοχυρωμενα.

"Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα. Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα."

Abel Paz

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΤΙΟ...Ήταν ξημερώματα όταν μου έστειλαν μήνυμα και μου είπαν πως έφυγε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος μιας και τις τελευταίες ειδικά ημέρες είμαι εκτός τόπου και χρόνου λόγω υποχρεώσεων και στην ενημέρωση μου υπάρχουν μεγάλα κενά. Πέρασε αρκετή ώρα ώσπου να συνειδητοποιήσω αυτό το οποίο διάβασα. Πώς, πού, τι, γιατί; Ήταν η πρώτη εσωτερική αντίδρασή μου ενώ κοίταζα την οθόνη του κινητού μου με το στόμα ανοιχτό. Σήμερα έμαθα λεπτομερώς τις απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα μα και πάλι δεν ένιωσα να καταλαβαίνω και πολλά πράγματα. Ούτε υπάρχει ίσως και τίποτε να καταλάβει κανείς κάτι τέτοιες ώρες...Αρκέστηκα λοιπόν στην αυθόρμητη συγκίνηση που ένιωσα, όπως φαντάζομαι ο καθένας μας, μπροστά στον χαμό ενός ανθρώπου και πιο συγκεκριμένα ενός ανθρώπου που υπήρξε μεγάλο κομμάτι της δημιουργικής ιστορίας του τόπου μας. Ενός τόπου που στον τομέα των τεχνών ιδιαίτερα βιώνει την απόλυτη λειψυδρία κι αυτό όχι λόγω έλλειψης ταλαντούχων ανθρώπων αλλά λόγω ανικανότητας αξιοποίησής τους. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος λοιπόν υπήρξε ένα φωτεινό παράδειγμα από τα λίγα που κατάφερε και πρόσφερε μέσω της τέχνης του ποιότητα στον χώρο και την ελπίδα πως υπάρχει κι αυτή η πλευρά των πραγμάτων ακόμη κι εδώ, στην Ελλάδα. Ένα μεγάλο αντίο στον μεγάλο ποιητή των εικόνων όπως εύστοχα άκουσα να τον αποκαλούν. Ένα κενό αναντικατάστατο θα μας θυμίζει πως αυτή η χώρα δε θα έπρεπε να αρκείται στα εύκολα, γρήγορα και πρόχειρα όπως κάνει χρόνια τώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Vintage

Loading...
Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες.

Albert Camus
Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα.

Albert Camus
Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς.
Νίτσε
"Out of damp and gloomy days, out of solitude, out of loveless words directed at us, conclusions grow up in us like fungusQ one morning they are there , we know not how, and they gaze upon us, morose and gray. Woe to the thinker who is not the gardener but only the soil of the plants that grow in him."

Νίτσε

Το τραγουδι της Μαριας Νεφελης (Ο. Ελυτης)

"Κρίμας το κορίτσι" λένε
το κεφάλι τους κουνάν
Τάχατες για μένα κλαίνε
δε μ'απαρατάν!

Μες στα σύννεφα βολτάρω
σαν την όμορφη αστραπή
κι ό,τι δώσω κι ό,τι πάρω
γίνεται βροχή.

Βρε παιδιά προσέξετέ με
κόβω κι απ'τις δυο μεριές
το πρωί που δε μιλιέμαι
βρίζω Παναγιές

και το βράδυ όπου κυλιέμαι
στα γρασίδια καθενού
λες και κονταροχτυπιέμαι
ντρούγκου-ντρούγκου-ντρου

Τη χαρά δε τη γνωρίζω
και τη λύπη την πατώ
σαν τον άγγελο γυρίζω
πάνω από τον γκρεμό

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fly me to the moon

Αγαπημένα Στέκια

Follow by Email

Μπήκαν στο ράφι

'Εχουμε επισκέψεις!

Forum για Bloggers

image

Ελα και στην twitter παρεα μας

" Η πιο αξιόλογη επαναστατική φιλοδοξία είναι να δω τον άνθρωπο απελευθερωμένο από την αλλοτρίωσή του"
Τσε Γκεβάρα